BACK TO
TOP
Βιολογική Παραγωγή

Συμφωνία στις 28/6 για τα βιολογικά βλέπει ο Χόγκαν

Σε συμφωνία για την αναθεώρηση του κανονισμού για τη βιολογική γεωργία και τη σήμανση των βιολογικών προϊόντων μετά από μια μακρά περίοδο 3,5 ετών κατέληξαν τα κράτη μέλη της ΕΕ στις 26 Ιουνίου. Έτσι με τη νέα συμβιβαστική εντολή και μετά τον «τριμερή» διάλογο Συμβουλίου-Ευρωβουλής που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου, αναζωπυρώνεται η ελπίδα ότι στο παραπέντε της μαλτέζικης προεδρίας θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Συμφωνία στις 28/6 για τα βιολογικά βλέπει ο Χόγκαν

2
0
Πιο αναλυτικά, στα πλαίσια της συνάντησης στην Ειδική Επιτροπή για τη Γεωργία (SCA) των εθνικών αντιπροσωπειών στις 26 Ιουνίου στη Μάλτα παραδόθηκε το σχέδιο κανονισμού, που αποτελεί το προϊόν συμβιβασμού μετά την ολοκλήρωση των τριλόγων. Στη συνέχεια η Ειδική Επιτροπή για τη Γεωργία (SCA) θα το παραδώσει στη μαλτέζικη Προεδρία

Πρώτος για το θέμα έγραψε σχετικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν: «Καλωσορίζω την απόφαση της SCA που δίνει την εντολή για τους τρίλογους διαλόγους για τα βιολογικά. Είμαι αισιόδοξος ότι μια λογική συμβιβαστική πρόταση μπορεί να βρεθεί. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε σημαντικά οφέλη για τον κλάδο των βιολογικών στην ΕΕ».

Σημειώνεται ότι στο twitter της μαλτέζικης προεδρίας έγινε επίσης η εξής ανακοίνωση
«Δόθηκε στην μαλτέζικη προεδρία η εντολή να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον κανονισμό των βιολογικών. Ο επόμενος τρίλογος έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία