BACK TO
TOP
Βιολογική Παραγωγή

Σε κλειστές φάρμες με φωτισμό LED «μεγαλώνουν» τα βιολογικά των ΗΠΑ

Τρόπο για να µπουν στη µαζική βιολογική παραγωγή φυλλωδών λαχανικών και φρέσκων βοτάνων βρήκαν οι Αµερικανοί παραγωγοί, µιας και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σηµαντική αύξηση η ζήτησή τους από τους καταναλωτές που συνειδητοποιούν τη µεγάλη διατροφική τους αξία. Καθώς υπάρχει µια στροφή των παραγωγών προς τη διάσωση των φυσικών πόρων (νερό, έδαφος), επιλέγουν την καλλιέργεια σε κλειστούς χώρους (πχ. σε αποθήκες, κοντέινερ) µε λαµπτήρες LED. Σηµειώνεται ότι λόγω της εξάπλωσης των γενετικά τροποποιηµένων καλλιεργειών στις ΗΠΑ υπάρχει ο κίνδυνος επιµόλυνσης για το λόγο αυτό είναι δεν είναι δυνατή η αύξηση των υπαίθριων βιολογικών προϊόντων.

Σε κλειστές φάρμες με φωτισμό LED «μεγαλώνουν» τα βιολογικά των ΗΠΑ

1
0
Αυξηµένες επενδύσεις εταιρειών
Μετά την αµερικανική εταιρεία Local Roots Farm την οποία παρουσίασε το περιοδικό Fresher Απριλίου και η οποία λάνσαρε ένα κινητό κοντέινερ 12 µέτρων όπου καλλιεργούνται φυλλώδη λαχανικά, τώρα η Shenandoah Growers (SG), που έχει την έδρα της στη Βιρτζίνια, έχει τη λύση και για τα βιολογικά αρωµατικά φυτά. Πιο αναλυτικά, επενδύει µαζικά σε αυτοµατοποιηµένα εσωτερικά θερµοκήπια µε λαµπτήρες LED όπου καλλιεργούνται κάθετα σε ράφια αρωµατικά βότανα (θυµάρι, βασιλικός) αλλά και διάφορα φυλλώδη λαχανικά τα οποία όταν µεγαλώσουν τα µεταφυτεύει µέσα σε γλαστράκια και εν συνεχεία τα διαθέτει µε βιολογική πιστοποίηση από το αµερικανικό υπουργείο γεωργίας (USDA) σε τοπικά καταστήµατα και εστιατόρια

Μάλιστα, φέτος ετοιµάζει ακόµη µια νέα µονάδα αυτού του είδους στο Τέξας των ΗΠΑ ανεβάζοντας σε 3 το συνολικό αριθµό τους. «Επιλέξαµε το Τέξας για να φτάσουµε στους πελάτες µας στις νοτιοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Πλέον, καλύπτουµε τις αγορές των µεσοδυτικών, των νότιων και των µεσοατλαντικών πολιτειών», αναφέρει στην ιστοσελίδα The Packer ο διευθύνων Σύµβουλος της SG, Τίµοθι Χέιντον και προσθέτει: «είµαστε περήφανοι που αποτελούµε µέρος του µετασχηµατισµού της αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας».  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία