Ημερίδα για την ανάπτυξη της ελιάς από την Ένωση Αγρινίου

 31/01/2017 - 02:01 μμ
UPDATE 31/01/2017 , 01:48 μμ

Η Ένωση Αγρινίου διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Ελιά: Ανάπτυξη στην Αιτωλοακαρνανία. Προοπτικές, προτάσεις και λύσεις», την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο (Πλατεία Παναγοπούλου Τ. Κ. 30100 Αγρίνιο).

Η ημερίδα θα ξεκινησει στις 09.00 πμ. και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 14.30 μμ..  Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος, κ. Νίκος Φιλιππίδης.

Πιο αναλυτικά η ημερίδα θα χωρίζεται σε δύο μέρη:

Στο πρώτο μέρος με τίτλο: «Επιτραπέζια Ελιά: Αξία και προοπτικές», ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου, κ. Θωμάς Κουτσουπιάς που θα μιλήσει για τη διαδρομή της Ένωσης, τις προοπτικές και το μελλοντικό σχεδιασμό. Ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Αγρινίου, κ. Νικόλαος Καζαντζής που θα παρουσιάσει τα τεχνικά δεδομένα του Προγράμματος, τους στόχους και τα αποτελέσματα. Ο Επίκουρος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευστάθιος Πανάγου που θα μιλήσει για την Οργανοληπτική αξιολόγηση της ελιάς.

Στο δεύτερο μέρος με τίτλο: «Προβλήματα και λύσεις στην καλλιέργεια της ελιάς», ομιλητές θα είναι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι θα μιλήσουν για τα εξής θέματα. Ο Επίκουρος Καθηγητής, κ. Διονύσης Περδίκης, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς. Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, κα Πολύμνια Αντωνίου για την «Xyrella fastidiosa», τη νέα ασθένεια που απειλεί την καλλιέργεια της ελιάς. Ο Επίκουρος Καθηγητής, κ. Δημητρης Τσιτσιγιάννης για το γλοιοσπόριο της ελιάς, την αιτιολογία και την αντιμετώπισή του.


Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (Ο.Ε.Φ.) που υλοποιεί η Ένωση και έχει σαν στόχους αφενός την προβολή των δράσεων του Προγράμματος της Ο.Ε.Φ. Ένωσης Αγρινίου και αφετέρου την προβολή του κλάδου της επιτραπέζιας ελιάς, τις προοπτικές και τις προτάσεις ανάπτυξης αλλά και την ενημέρωση των παραγωγών για τα προβλήματα και τις λύσεις στην καλλιέργεια της ελιάς.

 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, σε σχετική του δήλωση, επισημαίνει: «Η ελιά αποτελεί για την Αιτωλοακαρνανία κυρίαρχο προϊόν, βασικό πυλώνα στήριξης της οικονομίας του τόπου και χιλιάδων νοικοκυριών. Στην Ένωση Αγρινίου έχουμε επενδύσει στην ελιά. Και προσπαθούμε διαρκώς, με νέες επενδύσεις και με μια σειρά από πρωτοβουλίες που στοχεύουν στο να δώσουν προστιθέμενη αξία στο προϊόν,  να αναδείξουμε την πραγματική δυναμική του κλάδου, αξιοποιώντας κάθε προσφερόμενο εργαλείο. Έχουμε δημιουργήσει τη μεγαλύτερη Ομάδα Παραγωγών, διευρύνουμε τη διείσδυσή μας σε διεθνείς αγορές, εργαζόμαστε για τη διασφάλιση της παραγωγής και σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα. Εκτιμώ ότι η συμμετοχή των παραγωγών μας στην ημερίδα θα είναι μαζικότατη, αφού θα ακούσουν από τους πλέον ειδικούς όλα όσα πρέπει και οι ίδιοι να γνωρίζουν, ώστε να βελτιώσουν την παραγωγή τους. Επί χιλιάδες χρόνια η ελιά έθρεψε τον τόπο. Και θα εξακολουθήσει στο μέλλον, με καλύτερες προοπτικές. Για αυτές εργαζόμαστε».

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 26410/69007 ή 698/1327230.

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

 • ΤΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

  Εμπόρευμα ΤΕΛ.ΤΙΜΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ
  Βαμβάκι 73,43   σεντς/λίμπρα 3,45%
  Καλαμπόκι 177,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Σκληρό σιτάρι 235,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Μαλακό σιτάρι 192,00   ευρώ/τόνος 0,00%
  Ρύζι 124,10   σεντς/μπούσελ 0,20%
  Ελαιόλαδο 3,58   ευρώ/κιλό 0,28%
  Γάλα αγελαδινό 14,48   σεντς/λίμπρα -6,63%
  Κρέας χοιρινό 71,40   σεντς/λίμπρα 3,36%

ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ