BACK TO
TOP
Φορολογικά

ΦΠΑ «τριών ταχυτήτων» στην ελληνική πρόταση

Συντελεστές 6%, 11% και 23%, άγνωστο που θα κάτσει η «μπίλια» για τα αγροεφόδια.

Yψηλό το κόστος για το πιστοποιητικό φυτοπροστασίας

2
0
 

Σχέδιο συμφωνίας αποτελούμενο από 47 σελίδες έχει αποστείλει από τη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Στην εν λόγω πρόταση γίνεται λόγος για τρεις συντελεστές ΦΠΑ, 6%, 11% και 23%. Αν και το δημοσίευμα δεν δίνει λεπτομέρειες για το ποια προϊόντα θα υπαχθούν σε ποιες κατηγορίες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον υψηλό (23%) συντελεστή θα μεταφερθούν πολλά προϊόντα και υπηρεσίες που σήμερα ανήκουν στο μεσαίο (11%), κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μετάταξης και των αγροτικών εφοδίων (σπόρων, λιπασμάτων, φυτοπροστατευτικών) που σήμερα υπάγονται στο 13%.

Στο σχέδιο προβλέπεται επίσης πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% για το 2015 και 1,5% για το 2016. Η ελληνική πρόταση αναμένεται να τεθεί επί τάπητος την Τετάρτη 3 Ιουνίου στο Euroworking Group ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών (Eurogroup) έως την Παρασκευή.

Tην αποστολή του ελληνικού σχεδίου είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας μέσω του twitter όπου έγραφε ότι «έχουμε καταθέσει ρεαλιστικό & ολοκληρωμένο σχέδιο συμφωνίας. Η απόφαση ανήκει πλέον στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης.

Γιάννης Τσατσάκης

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία