BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Έπιασε τα 50 λεπτά το συμπύρηνο ροδάκινo στα ορεινά

Με 50 λεπτά το κιλό αγοράζουν σήμερα τα τελευταία όψιμα συμπύρηνα ροδάκινα των ορεινών περιοχών όλες οι μεταποιητικές βιομηχανίες του κλάδου. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Agronews, μέχρι και λίγες ώρες πριν γινόταν μια προσπάθεια από τα στέκια και τους συνεταιριστές να καθοριστούν οι τιμές των όψιμων ροδάκινων.

Όρκο για 32 λεπτά έδωσαν οι βιομήχανοι

4
1

Οι συζητήσεις θέλανε την τιμή από τα στέκια να κυμαίνεται στα 32 + 2 λεπτά το κιλό και στους συνεταιρισμούς στα 32 + 4 λεπτά το κιλό.

Ωστόσο, όπως καταγράφουν οι πληροφορίες του Agronews, παράλληλα υπήρξε μια πίεση από 2 εταιρείες του χώρου, του Δέδε και του Χριστοδούλου, οι οποίες έκαναν μια προσπάθεια να δώσουν κάτι παραπάνω στην τιμή, προκειμένου να προσελκύσουν το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες.

Ξαφνικά, το βράδυ της Τρίτης 20 Αυγούστου, η εταιρεία Παυλίδης ανακοίνωσε ότι θα παραλαμβάνει συμπύρηνο ροδάκινο στην τιμή των 50 λεπτών το κιλό. Κατόπιν τούτου, την τιμολογιακή αυτή πολιτική ανακοίνωσαν ότι ακολουθούν και οι δύο μεγάλες συνεταιριστικές κονσερβοποιίες Venus και ΚΡΟΝΟΣ, με αποτέλεσμα σήμερα σχεδόν όλες οι βιομηχανίες να «σκουπίζουν» όλες τις ποσότητες του ροδάκινου στα 50 λεπτά το κιλό.

Να σημειωθεί ότι την εξέλιξη αυτή, την είχε ήδη προβλέψει σχετικό δημοσίευμα του Agronews και της εφημερίδας Agrenda από την 1η Ιουλίου, που έγραφε ότι  με αφετηρία τα 32 λεπτά το κιλό και εξόφληση στην πλάστιγγα για την παραλαβή των ροδάκινων στη Μακεδονία, από πλευράς ιδιωτών, κάτι καλύτερο αναμένεται να προσφέρουν οι συνεταιριστικές βιομηχανίες, γεγονός που κάνει τους αισιόδοξους των ορεινών περιοχών να «ονειρεύονται» ακόμα και τα 50 λεπτά το κιλό αν λειτουργήσει η αγορά και δεν χαθεί ο λογαριασμός στα «στέκια». 

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η εξέλιξη αυτή στο κλείσιμο της φετινής σεζόν για το συμπύρηνο ροδάκινο αφήνει καλές προσδοκίες για την έναρξη της επόμενης χρονιάς.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

21-08-2013 13:11Θωμας

Το πήραν πίσω. 36 λεπτά τελικα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία