Σήμερα, λοιπόν, η αγορά άλλαξε ξανά ρότα και πληρώνει το ροδάκινο σε τιμές 10% υψηλότερα από τη μέση τιμή της φετινής σεζόν, στα 35 με 36 λεπτά το κιλό. Όπως γράψαμε και στο προηγούμενο ρεπορτάζ του Agronews, οι τιμές για τα στέκια διαμορφώνονται στα 34 λεπτά το κιλό, δύο λεπτά δηλαδή παραπάνω από τη μέση τιμή της σεζόν και στους συνεταιρισμούς στα 36 λεπτά (4 λεπτά παραπάνω).
28-06-2014 19:36Χρηστος
Ειμαι ασχετος με το θεμαμ, και το διαβάζω και ενα χρόνο αργότερα αλλα αν καταλαβα καλα: -Καποιοι παραγωγοί πουλούσαν την παραγωγή από Ροδάκινα 50 λεπτα το Κιλό - Αυτό όμως δεν αρεσε σε καποιους άλλους παραγωγούς που νωρίτερα είχαν πουλήσει την δική τους παραγωγή 32 λεπτα το κιλό. -Οπότε ξεσηκώθηκαν, εκβίασαν τα εργοστάσια και τα ανάγκασαν να πληρώνουν του (τυχερούς - ατυχους) παραγωγούς 36 λεπτα το κιλό. ΕΙμαστε ωραίος λαός, νιαζόμαστε για τους ανθρώπους και θέλουμε πάντα το καλό του γείτονα μας..... Αυτα βλέπουν και μας έχουν πεθάνει στα..μνημόνια..... Αθάνατοι!!!!
Απάντηση23-08-2013 23:03Δημητριάδης
Όταν άκουσα για τα 50 λεπτά στα όψιμα συμπύρηνα ενθουσιάστηκα και είπα να αυξήσω τα στρέμματα με τις όψιμες ποικιλίες...τώρα αυτό που λέω είναι να παν' να ... δεν πρόκειται να δουλεύω εγώ σαν το σκυλί για να έχουν οι βιομηχανίες τζάμπα ροδάκινα...αν τη φετινή χρονιά πιάνουν με το ζόρι τα 30 λεπτά, του χρόνου τι πρέπει να περιμένουμε; Αρχίζω το ξύλωμα και εγώ και ποτέ ξανά δεν πρόκειται να ξαναφυτέψω συμπύρηνα...
Απάντηση