BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

«Ατμομηχανή» για τα κηπευτικά η Ένωση Ομάδων Παραγωγών Ελλάδας

Τις πιο δραστήριες εξαγωγικές δυνάμεις του τομέα οπωροκηπευτικών θα συγκεντρώσει η κυοφορούμενη Ένωση Ομάδων Παραγωγών Ελλάδας, που δημιουργείται από 13 οργανώσεις από τη Λακωνία μέχρι την Καβάλα, όπως αποκαλύπτει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Αφορμή για το εγχείρημα τα «κουρασμένα» θεσμικά όργανα.

«Ατμομηχανή» για τα κηπευτικά η Ένωση Ομάδων Παραγωγών Ελλάδας

3
0

Στον θεσμό των Ενώσεων Ομάδων Παραγωγών βρίσκει πλέον την έκφραση των διεκδικήσεών του το έντονα παραγωγικό και εξαγωγικό κομμάτι της ελληνικής γεωργίας. Τις επόμενες μέρες, 13 οργανώσεις από τη Λακωνία μέχρι την Καβάλα θα συγκεντρωθούν για να συντάξουν το καταστατικό της ΕΟΠΕ ( Ένωση Ομάδων Παραγωγών Ελλάδας). Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της οργάνωσης έχει ο Χρήστος Γιαννακάκης, επί χρόνια γενικός διευθυντής στην ΑΛΜΜΕ και νυν σύμβουλος στον Α.Σ. Βέροιας Venus Growers και έχει στο πλευρό του τις πιο δραστήριες εξαγωγικές δυνάμεις του χώρου.

H αφορμή για την ίδρυση της ΕΟΠΕ είναι η πολιτική του υπουργείου όσον αφορά το θέμα της ασφάλισης των φρούτων και κηπευτικών (μέσω ΕΛΓΑ) και της εμπορίας-αποθήκευσής τους. Με έγγραφο που συνέταξε ο συντονιστής της προσπάθειας, δικηγόρος και βιοκαλλιεργητής ακτινιδίων από την Καβάλα, Κωνσταντίνος Αγγελίδης, πέντε ομάδες έχουν ζητήσει εδώ και μήνες από τον ΕΛΓΑ και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα ενίσχυσης αντιχαλαζικών διχτυών τις ακτινιδιές, ώστε να μην χρειάζεται να πληρώνουν κάθε χρόνο περίπου 3,7 εκατ. ευρώ για ασφάλιση στον Οργανισμό.

Αναλυτικό ρεπορτάζ διαβάστε στην εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία