BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Δημοσιογράφοι από τη Ρωσία στην Ημαθία για την προώθηση του ροδάκινου

Στην Ημαθία φιλοξενήθηκε δημοσιογραφική αποστολή από τη Ρωσία στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενέργειες προώθησης και ενημέρωσης ροδακίνου σε τρίτες χώρες (Ρωσία, Ουκρανία, Νορβηγία)» που υλοποιεί η ΑΕΣ ΑΛΜΜΕ με εκτελεστικό οργανισμό την NOVACERT.

Δημοσιογράφοι από τη Ρωσία στην Ημαθία για την προώθηση του ροδάκινου

2
0

Η συγκεκριμένη δράση αποκτά σημαντικό ενδιαφέρον εν όψει της διεθνούς έκθεσης τροφίμων Μόσχας «World Food Moscow 2014» που ξεκινά σε λίγες μέρες στη Μόσχα (15 – 18 Σεπτεμβρίου) όπου θα κορυφωθούν οι ενέργειες προώθησης του Ελληνικού Ροδακίνου σε μία από τις πλέον σημαντικές αγορές.

Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο τριετούς διάρκειας, με φορέα υλοποίησης την ΑΕΣ ΑΛ.Μ.ΜΕ. ως επικεφαλής εταίρος ένωσης νομικών προσώπων που αποτελείται από τους: ΑΕΣ ΑΛ.Μ.ΜΕ., ΑΣ ΑΜΜΟΥ «ΑΛΙΑΚΜΩΝ», ΑΣ ΜΕΣΗΣ, ΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ, ΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΑΣΟΠ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΑΣΕΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ «Η ΔΗΜΗΤΡΑ».

Κατά την παραμονή τους στην περιοχή οι Ρώσοι δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ καθώς και τηλεοπτικού δικτύου, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους παραπάνω συνεταιρισμούς και να γνωρίσουν από κοντά όλη την παραγωγική διαδικασία, από τη συγκομιδή μέχρι την τυποποίηση και τη μεταποίηση.

Επιπλέον, επισκέφθηκαν τη Βεργίνα, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και το ιστορικό κέντρο της Βέροιας δηλώνοντας κατενθουσιασμένοι από τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της περιοχής. Τη δημοσιογραφική αποστολή καλωσόρισε ο Δήμαρχος Βέροιας ο οποίος αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών, ενώ ακολούθησε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Η αποστολή αναχώρησε δίνοντας την υπόσχεση να μεταφέρει στους Ρώσους καταναλωτές τις καλύτερες εντυπώσεις για το Ελληνικό Ροδάκινο και την αγάπη, όπως οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι δήλωσαν, με την οποία το περιβάλλουν οι άνθρωποι του κλάδου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία