Η παραγωγή για την ποικιλία Hayward, που καλλιεργείται κυρίως στην Ελλάδα, ξεκίνησε αυτές τις µέρες σε ελάχιστες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Καβάλα, Ξάνθη). Στην Άρτα, η παραγωγή αναµένεται µειωµένη σε σχέση µε πέρσι, που παρήχθησαν γύρω στους 30.000 τόνους, ενώ στην Ξάνθη και την Καβάλα προβλέπεται µεγαλύτερη παραγωγή. Πέρσι η µέση τιµή παραγωγού γι’ αυτή την ποικιλία στην Άρτα ήταν στα 40 λεπτά το κιλό, ενώ φέτος ασκείται πίεση από τους εµπόρους µε αφορµή το εµπάργκο προκειµένου να αγοράσουν φθηνότερα.