BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Τη Mέση Ανατολή «κοιτούν» τα ακτινίδια της Ημαθίας

Στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωµένων Αραβικών Εµιράτων ετοιµάζονται να «ταξιδέψουν» τα ακτινίδια της Κοινοπραξίας Συνεταιρισµών Οµάδων Παραγωγών Ηµαθίας, σύµφωνα µε πρόσφατες δηλώσεις των στελεχών της.

Τη Mέση Ανατολή «κοιτούν» τα ακτινίδια της Ημαθίας

0
0
«Ήδη έχουν τεθεί οι βάσεις για συνεργασία µεταξύ της Κοινοπραξίας και σούπερ µάρκετ των παραπάνω χωρών και αναµένονται οι ακριβείς παραγγελίες», είπε στην Agrenda o αντιπρόεδρος της Κοινοπραξίας Ευάγγελος Μπαλτζής, επισηµαίνοντας ότι «η αρχή έγινε µε τα ακτινίδια για να συνεχίσουµε µε τα ροδάκινα, τα οποία µετά το ρωσικό εµπάργκο αντιµετωπίζουν σηµαντικό πρόβληµα διάθεσης».

Συγκεκριµένα, οι βάσεις τέθηκαν κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης τροφίµων Foodex Saudi 2014, η οποία πραγµατοποιήθηκε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας τέλος Νοεµβρίου. Στην έκθεση οι παραγωγοί της Ηµαθίας ήρθαν σε επαφή µε εµπόρους και σούπερ µάρκετ της Σαουδικής Αραβίας, ενώ στη συνέχεια συνάντησαν εµπόρους από τα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα και το Κάιρο.

Όπως τόνισε ο κ. Μπαλτζής, τα ελληνικά ακτινίδια υπερείχαν σε ποιότητα από τα ιταλικά και τα χιλιανά, τα οποία ήταν µικρά και µαλακά. 

Μάλιστα, σύµφωνα µε τον ίδιο, φέτος η ποιότητα ήταν καλή, µε τη µεγαλύτερη ποσότητα να συνιστά µέσο ακτινίδιο, που πωλείται στα σούπερ µάρκετ, ενώ πέρυσι είχαν παραχθεί αρκετά χοντρά ακτινίδια. Ωστόσο, πουλήθηκαν γρήγορα καθώς η περσινή παραγωγή ήταν µειωµένη. Όπως υπογράµµισε ο κ. Μπαλτζής, η κατώτατη τιµή αγοράς του Συνεταιρισµού για το µέσο ακτινίδιο αυτές τις ηµέρες βρίσκεται στα 55 λεπτά το κιλό, 5-10 λεπτά χαµηλότερα από την περσινή χρονιά.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία