BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Διπλάσια η τιμή στο λάχανο που σηκώνει κι άλλη άνοδο

Οι ζηµιές που έχει υποστεί φέτος η παραγωγή στο λάχανο σε πολλές περιοχές της χώρας οδήγησαν σε διπλασιασµό της τιµής παραγωγού σε σχέση µε πέρυσι, ενώ υπήρχαν προσδοκίες και για περαιτέρω άνοδο,σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Διπλάσια η τιμή στο λάχανο που σηκώνει κι άλλη άνοδο

1
0
Συγκεκριµένα, η τιµή µετά τα Χριστούγεννα βρισκόταν στα 40 λεπτά σε Αχαΐα και Εύβοια, στα 50 µε 60 λεπτά στη Θεσσαλονίκη και τις βόρειες παραγωγικές περιοχές, ενώ πλέον η τιµή έχει φτάσει τα 60 λεπτά

Εξαιτίας της ζηµιάς που προκλήθηκε στην καλλιέργεια από τον παγετό των τελευταίων εβδοµάδων, η τιµή κινήθηκε ανοδικά στα 50- 60 λεπτά, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των παραγωγών. Με τη ζήτηση να παραµένει σταθερή, οι παραγωγοί εκτιµούν ότι η τιµή θα σταθεροποιηθεί στα 50-60 λεπτά, καθώς  όπως λένε, στην «αγορά δεν υπάρχει αρκετό λάχανο». Σηµειώνεται, πως την ίδια περίοδο πέρυσι, η τιµή παραγωγού για το λάχανο δεν ξεπερνούσε τα 20 λεπτά, καθώς την περασµένη χρονιά η σοδειά ήταν ιδιαίτερα αυξηµένη. Η περσινή υπερπαραγωγή είχε ρίξει τις τιµές γύρω στα 10-15 λεπτά, δίχως να ξεπερνάει το όριο των 20 σε καµία περίπτωση. Πρόκειται δηλαδή για αύξηση άνω του 50% σε διάστηµα ενός έτους.

Παρά τη θετική επίδραση στις τιµές, οι καιρικές συνθήκες τη φετινή χρονιά, κατέστρεψαν ένα µεγάλο µέρος της παραγωγής.

Όπως δηλώνουν στην Agrenda οι καλλιεργητές, «τα εξωτερικά φύλλα στα λάχανα έχουν υποστεί ζηµιές», καθιστώντας τα ακατάλληλα για εµπορία. Ωστόσο, από τη στιγµή που το λάχανο δεν είναι απαιτητικό σε καλλιεργητικές φροντίδες, οι παραγωγοί πιστεύουν ότι θα µπορέσουν να καλύψουν όχι µόνο τη ζήτηση, αλλά και το κόστος παραγωγής.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία