Από την αρχή της εµπορικής σεζόν οι τιµές παραγωγού ήταν πιεσµένες, εξαιτίας αφενός της αυξηµένης παραγωγής της Ευρώπης και αφετέρου του προβλήµατος απορρόφησης λόγω ρωσικού απαγορευτικού
Σηµειώνεται ότι το κόστος για τον καλλιεργητή ανέρχεται περί τα 30 λεπτά το κιλό, από τα οποία τα 15 λεπτά αφορούν τον ψυκτικό χώρο και το σύστηµα ποιότητας smart fresh, όπως αναφέρει στην Agrenda ο µηλοπαραγωγός και πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισµού Ανάβρας Βασίλης Σµυρλής
Μάλιστα, ένα ποσοστό περί το 15% από την περσινή σοδειά δεν συγκοµίστηκε, αφού το υψηλό κόστος το έκανε απαγορευτικό για τους παραγωγούς. Υπενθυµίζεται ότι και πέρυσι υπήρχε πίεση στις τιµές, λόγω της µη έγκρισης της ουσίας διφαινυλαµίνης προς εµβάπτιση
Σηµειώνεται ότι το κόστος για τον καλλιεργητή ανέρχεται περί τα 30 λεπτά το κιλό, από τα οποία τα 15 λεπτά αφορούν τον ψυκτικό χώρο και το σύστηµα ποιότητας smart fresh, όπως αναφέρει στην Agrenda ο µηλοπαραγωγός και πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισµού Ανάβρας Βασίλης Σµυρλής
Μάλιστα, ένα ποσοστό περί το 15% από την περσινή σοδειά δεν συγκοµίστηκε, αφού το υψηλό κόστος το έκανε απαγορευτικό για τους παραγωγούς. Υπενθυµίζεται ότι και πέρυσι υπήρχε πίεση στις τιµές, λόγω της µη έγκρισης της ουσίας διφαινυλαµίνης προς εµβάπτιση