Μορφές χαλάρωσης του εμπάργκο εξετάζει η Μόσχα για κάποια αγροτικά προϊόντα της χώρας μας, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες. Την ίδια ώρα όμως διχάζει η πρόταση Ρώσων αξιωματούχων για εισαγωγή ορισμένων φρούτων όπως ροδάκινα, φράουλες και πορτοκάλια για να συσκευάζονται ή να μεταποιούνται σε ρωσικό έδαφος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Fresher.
Παράλληλα, αδυναμίες καταγράφονται στη συλλογική δράση για τα φρουτολαχανικά. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αν και ξεχωρίζουν στην πρωτογενή παραγωγή της χώρας μας τα οπωροκηπευτικά με ποσοστό 38% (το μεγαλύτερο στην ευρωζώνη), στην ελληνική επικράτεια δραστηριοποιούνται μόνο 178 οργανώσεις, των οποίων η εμπορεύσιμη αξία παραγωγής τους αγγίζει μόλις το 10% επί του συνόλου.
Παρόλα αυτά, στη χώρα μας δεν λείπει η διάθεση για καινοτομία και έρευνα. Τρανό παράδειγμα η ελληνική πατέντα του φρέσκου γκότζι μπέρι που είχε επιτυχία κατά την εξαγωγή του σε Σκανδιναβικές χώρες και τώρα οι παραγωγοί που το καλλιεργούν θα αποκτήσουν το δικό τους «Καταστατικό Ορθής Καλλιέργειας».
Διαβάστε ακόμα στο Fresher αποκλειστική συνέντευξη του Προέδρου του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Νίκου Κουτλιάμπα. Επίσης, τα νέα της αγοράς για τη φράουλα, τη ντομάτα, την πατάτα και το σπαράγγι βρίσκονται στο Fresher Μαρτίου.
Τέλος, αναλυτικά παρουσιάζονται τα μυστικά της υδροπονικής καλλιέργειας πιπεριάς.
Παράλληλα, αδυναμίες καταγράφονται στη συλλογική δράση για τα φρουτολαχανικά. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αν και ξεχωρίζουν στην πρωτογενή παραγωγή της χώρας μας τα οπωροκηπευτικά με ποσοστό 38% (το μεγαλύτερο στην ευρωζώνη), στην ελληνική επικράτεια δραστηριοποιούνται μόνο 178 οργανώσεις, των οποίων η εμπορεύσιμη αξία παραγωγής τους αγγίζει μόλις το 10% επί του συνόλου.
Παρόλα αυτά, στη χώρα μας δεν λείπει η διάθεση για καινοτομία και έρευνα. Τρανό παράδειγμα η ελληνική πατέντα του φρέσκου γκότζι μπέρι που είχε επιτυχία κατά την εξαγωγή του σε Σκανδιναβικές χώρες και τώρα οι παραγωγοί που το καλλιεργούν θα αποκτήσουν το δικό τους «Καταστατικό Ορθής Καλλιέργειας».
Διαβάστε ακόμα στο Fresher αποκλειστική συνέντευξη του Προέδρου του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, Νίκου Κουτλιάμπα. Επίσης, τα νέα της αγοράς για τη φράουλα, τη ντομάτα, την πατάτα και το σπαράγγι βρίσκονται στο Fresher Μαρτίου.
Τέλος, αναλυτικά παρουσιάζονται τα μυστικά της υδροπονικής καλλιέργειας πιπεριάς.