BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Προσοχή για ωίδιο, βοτρύτη και θρίπα στα αγγούρια θερμοκηπίου

Την προσοχή των παραγωγών αγγουριού θερμοκηπίου, στο ωίδιο, το βοτρύτη και το θρίπα, εφιστά με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας, καθώς διαπιστώθηκε η ύπαρξη αυτών των εχθρών στο νομό Μαγνησίας αλλά και σε άλλες περιοχές που καλλιεργείται το αγγούρι θερμοκηπίου.

Μουαγιέν κάνουν φέτος τα αγγούρια

2
0
Ειδικότερα για το ωίδιο, οι γεωπόνοι σημειώνουν ότι η είσοδος του παθογόνου στις πρώιμες καλλιέργειες με αγγούρι θερμοκηπίου έγινε το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου και αναμένεται στις όψιμες. Συνιστάται αφαίρεση και απομάκρυνση από το χώρο του θερμοκηπίου των φύλλων με έντονη προσβολή από το παθογόνο και ψεκασμός των φυτών με επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά. Επανάληψη του ψεκασμού συνιστάται μετά από 8 ημέρες

Όσον αφορά το βοτρύτη, ασθένεια, που σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι συνήθης και πολύ σοβαρή στις υπό κάλυψη καλλιέργειες, συνιστώνται ως μέτρα αντιμετώπισης τα κάτωθι: 1) Μείωση της υγρασίας, αυτό επιτυγχάνεται με αραιή φύτευση, οι χώροι των θερμοκηπίων να αερίζονται καλά, οι αρδεύσεις να γίνονται κατά τις πρωινές ώρες της ημέρας ώστε να γίνεται γρήγορη εξάτμιση του νερού από την επιφάνεια των φυτών,  2) Τήρηση καλής υγιεινής στις φυτείες με αφαίρεση και καταστροφή των προσβεβλημένων φυτών ή φυτικών οργάνων, 3) Αποφυγή υπερβολικής αζωτούχου λίπανσης και  4) Χημική καταπολέμηση με επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά προϊόντα

Αναλυτικότερα εδώ ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία