BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Μαϊμού κρητικά προϊόντα σε λαϊκές της Αθήνας

Ως τη Βουλή το θέμα για μαϊμού κρητικά προϊόντα που πωλούνται ανεξέλεγκτα σε λαϊκές αγορές της Αθήνας.

Ζωηρεύει ενόψει του Πάσχα η αγορά των κηπευτικών

0
0

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Λασιθίου Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης καταθέτει αναφορά το έγγραφο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και των Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας στην οποία τονίζουν  ότι τα «τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος έχουν γίνει πολλές καταγγελίες, ονομαστικές και μη, από μέλη του συλλόγου μας, για κρητικά προϊόντα που πωλούνται στις λαϊκές αγορές Αθηνών – Πειραιώς, ανεξέλεγκτα από επαγγελματίες και παραγωγούς πωλητές, που δεν έχουν καμιά σχέση με την Κρήτη».

Τονίζουν επίσης ότι «πολλοί επαγγελματίες πωλητές πωλούν κρητικές ντομάτες, αγγούρια κλπ, με επωνυμία Λακωνίας, Σύρου, Νάξου, Πόρου, Κορινθίας, υπαίθριες και χωρίς φυτοφάρμακα με κοπριά και πολλά άλλα επακόλουθα.  Δυσφημίζουν το δικό μας προϊόν που εκμεταλλεύονται με άλλες επωνυμίες λέγοντας ότι έχουν φυτοφάρμακα, είναι θερμοκηπίου και πολλά άλλα».

Ζητούν  άμεσα:

-Όριο καλλιέργειας για υπαίθριες τομάτες από τους παραπάνω νομούς.

- Να μην ανανεώνονται άδειες μετά το 10ο μήνα του χρόνου.

-Όσοι νομοί έχουν θερμοκηπιακές καλλιέργειες να έχουν τα απαραίτητα στοιχεία, παραστατικά, τιμολόγια γεωπόνων, δελτία αποστολής, όπως γίνεται και στην Κρήτη.

-Ποινικές ρήτρες σε τριμελείς επιτροπές που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. 

Αναλυτικά το έγγραφο έχει ως εξής:

Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας

Προς: Υπουργείο Ανάπτυξης

Υπουργείο Εμπορίου

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Θέμα: Επιστολή – Καταγγελία από Σύλλογο Κρητών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών «Η Μεγαλόνησος»

Αξιότιμοι κύριοι, τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος έχουν γίνει πολλές καταγγελίες, ονομαστικές και μη, από μέλη του συλλόγου μας, για κρητικά προϊόντα που πωλούνται στις λαϊκές αγορές Αθηνών – Πειραιώς, ανεξέλεγκτα από επαγγελματίες και παραγωγούς πωλητές, που δεν έχουν καμιά σχέση με την Κρήτη.

Συγκεκριμένα πολλοί επαγγελματίες πωλητές πωλούν κρητικές ντομάτες , αγγούρια κλπ, με επωνυμία Λακωνίας, Σύρου, Νάξου, Πόρου, Κορινθίας, υπαίθριες και χωρίς φυτοφάρμακα με κοπριά και πολλά άλλα επακόλουθα. Δυσφημίζουν το δικό μας προϊόν που εκμεταλλεύονται με άλλες επωνυμίες λέγοντας ότι έχουν φυτοφάρμακα, είναι θερμοκηπίου και πολλά άλλα.

Πολλοί πωλητές παραγωγοί από τους Νομούς Λακωνίας, Αργολίδος. Κορινθίας, Αττικής (Μαραθώνα) πωλούν τα προϊόντα μας με επωνυμία των Νομών τους και δημιουργούν μια μεγάλη αντιπαράθεση στις λαϊκές αγορές. Έχουν διχάσει το καταναλωτικό κοινό ώστε να μην ξέρει πότε και ποια εποχή καλλιεργείται η ντομάτα στην Κρήτη και ποια περιοχή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Δε γίνεται η Λακωνία, η Αργολίδα, η Κορινθία, ο Μαραθώνας, το μήνα Γενάρη – Φλεβάρη με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, να έχουν πολυτελείας τομάτες, υπαίθριες και χωρίς φυτοφάρμακα, ενώ η Κρήτη, ο τόπος παραγωγής αυτή την εποχή 100% να είναι σε δεύτερη μοίρα και να είναι ακατάλληλες. Η δυσφήμιση και η παραποίηση των προϊόντων μας έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα μέσα στις λαϊκές αγορές μεταξύ των παραγωγών ακόμα και σωματικές βλάβες.

Για να σταματήσει εδώ το κακό και για να μην υπάρξουν χειρότερα και επειδή «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» Απαιτούμε:

1.  Όριο καλλιέργειας για υπαίθριες τομάτες από τους παραπάνω νομούς.

2. Να μην ανανεώνονται άδειες μετά το 10ο μήνα του χρόνου.

3. Όσοι νομοί έχουν θερμοκηπιακές καλλιέργειες να έχουν τα απαραίτητα στοιχεία, παραστατικά, τιμολόγια γεωπόνων, δελτία αποστολής, όπως γίνεται και στην Κρήτη.

4. Ποινικές ρήτρες σε τριμελείς επιτροπές που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. 

Η παραπάνω επιστολή υπογράφεται από τον Πρόεδρο του συλλόγου, Χαραλαμπάκη Χαράλαμπο, και το ΓΓ κ. Λεμονάκη - Χατζηδάκη Δημήτριο.

Από το ΔΣ του ενιαίου αγροτικού συλλόγου προστίθεται η παρακάτω απαίτηση:

- Επανέλεγχος των αδειών για τις ποσότητες που δηλώνονται για τους μήνες από Ιανουάριο ως Μάϊο.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Πρόεδρος  Μιχαήλ Γ. Μαλλιωτάκης

Γενικός Γραμματέας Εμμανουήλ Γ. Καπαράκης

                                                           

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία