BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Άνοιξε αγορές και βελτίωσε τις τιμές του φέτος το λεμόνι

Σε αρκετά αυξηµένες τιµές παραγωγού για τα λεµόνια φέτος στο Αίγιο έχουν οδηγήσει οι αυξηµένες εξαγωγές τους από τον Ιανουάριο έως και αυτή την περίοδο στις ευρωπαϊκές αγορές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Άνοιξε αγορές και βελτίωσε τις τιμές του φέτος το λεμόνι

2
0
Μάλιστα, το ποσοστό των εξαγωγών είναι κατά 30-40% περίπου υψηλότερο από πέρυσι, ενώ και η ζήτηση στην εγχώρια αγορά είναι σε καλά επίπεδα, είπε στην Agrenda o πρόεδρος της Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισµών, Θανάσης Σωτηρόπουλος. Όπως προσθέτει, η αυξηµένη ζήτηση απ’ το εξωτερικό είχε θετικό αντίκτυπο και στις τιµές παραγωγού, που αυτή την περίοδο είναι στα 40-50 λεπτά το κιλό, σηµαντικά αυξηµένες από πέρυσι, που ήταν στα 30 λεπτά κατά µέσο όρο. Σύµφωνα µε τον ίδιο, η φετινή ζήτηση για το ελληνικό λεµόνι έγκειται στη µειωµένη παραγωγή σε τρίτες χώρες, σε αντίθεση µε την Ελλάδα, που είχε καλή παραγωγή, αλλά και ποιότητα.



«Η µεγάλη ζήτηση για λεµόνι φέτος παρατηρήθηκε κυρίως από το εξωτερικό (Ολλανδία, Εσθονία, Λετονία, Ουκρανία), σε αντίθεση µε την εγχώρια αγορά, καθώς δεν έχει ξεκινήσει ακόµα η ζήτηση απ’ τον τουρισµό», υπογραµµίζει ο πρόεδρος της Οµάδας Παραγωγών Εσπεριδοειδών και Αβοκάντο «Κορµός», Ευτύχιος Τρικουνάκης. Όπως επισηµαίνει, οι τιµές είναι στα 30-35 λεπτά το κιλό (καθαρά, επί αυτοκινήτου), λίγο καλύτερες από την περσινή σεζόν, που οι εξαγωγές ήταν λιγότερες και η ζήτηση εµφανίστηκε κατά το Μάρτη, 2 µήνες αργότερα σε σχέση µε φέτος.
Βέβαια, οι παραγωγοί στα Χανιά ανησυχούν για την επόµενη σεζόν λόγω της περιορισµένης ανθοφορίας που αυξάνει το ενδεχόµενο για µειωµένη παραγωγή την επόµενη χρονιά.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία