BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Οδηγίες προστασίας της φιστικιάς του Βόλου από την ψύλλα

Να ελέγχουν την καλλιέργειά τους για πιθανή παρουσία ψύλλας, συνιστά στους παραγωγούς φιστικιάς, με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου.

Προσοχή στις ασθένειες της φιστικιάς

2
0
Ο πληθυσμός του εντόμου, όπως ειδικότερα σημειώνουν οι γεωπόνοι του Κέντρου, εάν δεν ελεγχθεί εγκαίρως, μπορεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να εξελιχθεί σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα τη σημαντική εξασθένηση της καλλιέργειας. Στην περίπτωση που παρατηρηθούν προσβολές, συνιστάται ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο για την καλλιέργεια γεωργικό φάρμακο.

Η ψύλλα, όπως γενικότερα σημειώνεται, εμφανίζεται από τα μέσα Απριλίου, ωοτοκεί το Μάιο και παραμένει πάνω στα δένδρα μέχρι την πτώση των φύλλων, συμπληρώνοντας 4-5 γενεές το χρόνο. Προσβάλει τους βλαστούς, τα φύλλα και τους ανθοφόρους οφθαλμούς, από όπου μυζά φυτικούς χυμούς δημιουργώντας νεκρωτικά στίγματα και εκκρίνει μελιτώματα. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που παρουσιάζονται δευτερογενώς είναι ο μύκητας της καπνιάς που αναπτύσσεται πάνω στη μελιτώδη ουσία. Αποτέλεσμα της προσβολής είναι η πρόωρη φυλλόπτωση, η καταστροφή των οφθαλμών και η μη πλήρης ωρίμανση των καρπών, οι οποίοι μένουν κλειστοί

Αναλυτικότερα εδώ ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία