BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Χτύπησε τα εσπεριδοειδή της Κέρκυρας ο μαύρος ακανθώδης αλευρώδης

Σημαντική είναι η ζημιά που προκαλεί στα επεριδοειδή το έντομο μαύρος ακανθώδης αλευρώδης το οποίο εγκαθίσταται στην κάτω επιφάνεια των φύλλων και αρχίζει να δραστηριοποιείται έντονα από τα τέλη της άνοιξης.

Οι εξαγωγές των νωπών οπωροκηπευτικών

4
0

Σύμφωνα με τους γεωπόνους, απομυζά τους χυμούς των φύλλων, ενώ στα έντονα μελιτώματά του επικάθονται μύκητες (η γνωστή καπνιά), οι οποίοι παρεμποδίζουν την φωτοσυνθετική ικανότητα κάτι που οδηγεί σε περαιτέρω εξασθένηση του δέντρου.

Η παρουσία του εντόμου έχει επιβεβαιωθεί για την ώρα μόνο στην Κέρκυρα, είναι εξαιρετικά πολυφάγο και προσβάλλει πολλά είδη παραγωγικών και καλλωπιστικών φυτών.

Ανήκει στους οργανισμούς καραντίνας και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους κατοίκους για την αποφυγή μεταφοράς προσβεβλημένου φυτικού υλικού εκτός του νησιού.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο το οποίο συνιστά την εφαρμογή ήπιων σκευασμάτων (θερινοί πολτοί, Savona ) και όχι χημικών εντομοκτόνων, τα οποία δεν είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του εντόμου και μειώνουν τους πληθυσμούς άλλων ωφέλιμων παρασίτων.

Η προστατευτική χρήση χαλκούχων σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της καπνιάς καθώς και καλλιεργητικές φροντίδες, όπως η ορθή λίπανση, το ελαφρύ κλάδεμα και η επαρκής άρδευση των δένδρων κατά τους θερινούς μήνες, βοηθούν στην άμβλυνση των δυσμενών συνεπειών στα προσβεβλημένα δέντρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία