Εδώ να σηµειωθεί ότι φέτος υπάρχει κινητικότητα από πλευράς εταιρειών παραγωγής κοµπόστας (παραδοσιακών και νέων) στην Πελοπόννησο, που διερευνούν το ενδεχόµενο παραγωγής και κοµπόστας από µανταρίνι.
«Υπάρχει µεγάλη ζήτηση για νωπό µανταρίνι», λέει στην Agrenda ο Θωµάς Φάκλαρης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισµού Σκαφιδακίου Αργολίδας, όπου από τα µέσα Νοεµβρίου οι τιµές βρίσκονται στα 32-35 λεπτά το κιλό.
Στις περισσότερες περιοχές οι εκτάσεις µανταρινιών έχουν σταθεροποιηθεί, πλην ορισµένων εξαιρέσεων, όπως στην Άρτα, όπου καλλιεργούσαν σε µεγάλο βαθµό κοινά πορτοκάλια (ξινά), που πήγαιναν για χυµό, τα οποία περιορίζουν σηµαντικά υπέρ των Κληµεντίνων και των ακτινιδίων την τελευταία διετία. Εκεί οι τιµές, ξεκινώντας από τα 40 λεπτά το κιλό, τώρα είναι στα 28-32 λεπτά, κατά 4-5 λεπτά υψηλότερα από πέρυσι.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου