BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Με την άνοδο της θερμοκρασίας ευπαθής στον περονόσπορο η πατάτα

Οι ισχυροί παγετοί του πρώτου δεκαημέρου του έτους προκάλεσαν ζημιές στα βλαστίδια της πατάτας στην υπερ-πρώιμη περιοχή της Μεσσηνίας, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η αναβλάστηση λόγω των παρατεταμένων χαμηλών θερμοκρασιών που ακολούθησαν.

Εν τη ενώσει η ισχύς στις φυτείες πατάτας

2
0

Οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας τονίζουν ότι στις περισσότερες φυτείες, το φύτρωμα θα ολοκληρωθεί με την εμφάνιση των φυτών στην επιφάνεια του εδάφους μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου. Στις πρώιμες υπο-περιοχές της Αχαΐας και Ηλείας το φύτρωμα έχει ξεκινήσει στο 30% των φυτειών.

Προς το παρόν, παρόλο που υπάρχουν παρατεταμένες διυγράνσεις των φύλλων, δεν παρουσιάστηκαν ευνοϊκές συνθήκες μολύνσεων από το παθογόνο του περονόσπορου εξαιτίας των χαμηλών μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών.

Οι ειδικοί σημειώνουν στους καλλιεργητές ότι σε όλες τις περιοχές, με την άνοδο των θερμοκρασιών θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη των φυτών και οι φυτείες θα βρεθούν σε ευπαθές στάδιο σε ενδεχόμενες προσβολές από το παθογόνο. Συνιστάται η έναρξη της εφαρμογής φυτοπροστατευτικών με επταήμερες επεμβάσεις, μόνο στις καλλιέργειες που εισέρχονται σε ευπαθές στάδιο (ύψος μεγαλύτερο από 10-20 εκ.).

Σε κάθε περίπτωση συνιστάται ψεκασμός με ένα εγκεκριμένο μυκητοκτόνο σκεύασμα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία