BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Συνεχίζεται η πτήση της Tuta Absoluta στη ντομάτα θερμοκηπίου της Θεσσαλίας

Με 90-100 άτομα/3 ημέρες/παγίδα συνεχίζεται η πτήση του εντόμου της Tuta Absoluta στο δίκτυο φερομονικών παγίδων της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας σε χωράφια με ντομάτα θερμοκηπίου.

Συνεχίζεται η πτήση της Tuta Absoluta στη ντομάτα θερμοκηπίου της Θεσσαλίας

1
0

Οι πληθυσμοί του εντόμου στις πρώιμες, μεσοπρώιμες και όψιμες καλλιέργειες είναι ανησυχητικά υψηλοί, ενώ έχουν παρατηρηθεί προσβολές στα φύλλα και στους καρπούς των φυτών.

Οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου τονίζουν στους καλλιεργητές ότι το έντομο έχει πολλές γενεές και σύντομο βιολογικό κύκλο και προτείνουν τα παρακάτω φυτοπροστατευτικά σκευάσματα:  Bacillus thuringiensis var. Kustaki (pb-54), Bacillus thuringiensis var. kurstaki (pb-54), emamectin, indoxacarb και spinosad.κ.α. εγκεκριμένα σκευάσματα.

 

ΑΛΕΥΡΩΔΗΣ (Τrialeurodes vaporariorum, Bemisia tabaci)

Μέτριοι έως υψηλοί  είναι οι πληθυσμοί του αλευρώδη στα θερμοκήπια με τομάτες, δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν τη ανάπτυξη του εντόμου.

Για τους βιοκαλλιεργητές, οι γεωπόνοι του Κέντρου συστήνουν την τοποθέτηση της παρασιτικής σφήκας του Αλευρώδη των θερμοκηπίων Encarcia formosa κ.α. αρπακτικά.

Για τους παραγωγούς συμβατικής γεωργίας συστήνονται κατάλληλα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα: Acetamiprid, Pyriproxyfen, thiacloprid, pyrethrins, Lambda cyhalothrin, Beauveria bassiana stain GHAΚ. κα.

Παρατήρηση: Για την καλύτερη καταπολέμηση του Αλευρώδη οι ψεκασμοί να γίνονται πολύ πρωί ή μετά τη δύση του ηλίου διότι ο μεγαλύτερος πληθυσμός του εντόμου αυτές τις ώρες είναι συγκεντρωμένος στην κάτω επιφάνεια των φύλλων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία