BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Η καστανογιορτή επιπλέον πόλος έλξης για την Καρίτσα

«Αυτή τη στιγμή, που είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ η ενίσχυση του παραγωγού αλλά και η αναζωογόνηση της ελληνικής επαρχίας, που αποψιλώνεται από τους νέους, πρέπει να εφαρμοστούν πολιτικές κινήτρων και ανακούφισης των αγροτών. Για να γίνει αυτό πρέπει να απομακρυνθούμε από την πεπατημένη του λαϊκισμού και του κρατισμού, που ακολουθείται και σήμερα, με καταστροφικά οικονομικά αποτελέσματα». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του προς τον Δήμο Αγιάς και την Τοπική Κοινότητα Καρίτσας για την Γιορτή Κάστανου.

Η καστανογιορτή επιπλέον πόλος έλξης για την Καρίτσα

3
0

Ο Θεσσαλός πολιτικός, αφού ευχαριστεί για την πρόσκληση, εξηγεί ότι αδυνατεί να παραβρεθεί, λόγω της συμμετοχής του στη Σύνοδο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας που πραγματοποιείται στο Σότσι της Ρωσίας.

 

Στο μήνυμά του ο πρώην υπουργός αναφέρεται στην «αξία της παραδοσιακής καστανοκαλλιέργειας στην περιοχή και την καθοριστική συμβολή της στο εισόδημα των κατοίκων. Πλαισιωμένη με τοπικές παραδόσεις και έθιμα που καθιερώθηκαν από τους πολύχρονους κόπους των παραγωγών, η καστανογιορτή αναδεικνύεται σε έναν επιπλέον πόλο έλξης για το όμορφο χωριό σας».

 

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος καταλήγει σημειώνοντας ότι «αγροτικός τομέας πλήττεται, δυστυχώς, από μέτρα που δημιουργούν ένα αρνητικό περιβάλλον για την πρωτογενή παραγωγή. Ωστόσο, ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει η δυνατότητα να αλλάξουμε προς το θετικότερο τα δεδομένα για τον Έλληνα παραγωγό».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία