BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Παρακολούθηση του πληθυσμού απαιτεί το ευρύτομο της αμυγδαλιάς

Να συλλέγουν αυτές τις ημέρες προσβεβλημένους καρπούς αμυγδαλιάς και να τους τοποθετήσουν σε μεγάλα διαφανή βάζα καλούνται οι καλλιεργητές προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ευρύτομο (Eyrutoma amygdali).

Οι 5 αισθήσεις σε ένα μπλόκο αγροτών

2
0

Όπως αναφέρουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου, το στόμιο του βάζου πρέπει να καλύπτεται με τουλουπάνι ή από άλλο λεπτό ύφασμα και το βάζο να τοποθετείται μέσα στην καλλιέργεια και στην συνέχεια να ελέγχεται η εμφάνιση των ενηλίκων ατόμων του ευρυτόμου.

Το ευρύτομο διαχειμάζει στο στάδιο της αναπτυγμένης προνύμφης  μέσα στους προσβεβλημένους καρπούς, οι οποίοι παραμένουν μουμιοποιημένοι πάνω στα δένδρα ή βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος.

1. Ένα αποτελεσματικό μέτρο για την καταπολέμηση του ευρυτόμου είναι η συλλογή και καταστροφή των προσβεβλημένων καρπών το χειμώνα ώστε να θανατωθούν οι προνύμφες που διαχειμάζουν μέσα σε αυτούς

Το μέτρο αυτό είναι αποτελεσματικό όταν εφαρμόζεται σε όλα τα δέντρα μιας ευρείας περιοχής.

2. η καταπολέμηση του ευρυτόμου βασίζεται στην παρακολούθηση του πληθυσμού,

3. την  έναρξη της εξόδου των ενηλίκων του ευρυτόμου,

4. το μέγιστο του πληθυσμού και σε δειγματοληψίες για τον έλεγχο της πορείας της προσβολής (ωοτοκίας στους  μικρούς καρπούς και της εκκόλαψης των νεαρών προνυμφών).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία