BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Άμεσα ψεκασμοί για το ευρύτομο στις αμυγδαλιές της Μαγνησίας

Από παρατηρήσεις σε εντομολογικούς κλωβούς υπαίθρου διαπιστώθηκε ότι συνεχίζεται η έξοδος του ευρυτόμου στις στις πρώιμες περιοχές του νομού Μαγνησίας ( Νέα Αγχιάλος, Μικροθήβες, Διμήνι, Μελισιάτικα, Σέσκλο) και έναρξη της εξόδου του ευρυτόμου στις όψιμες περιοχές από τις 4 Απρίλιου ( με 2-3 άτομα/κλωβό στα Κανάλια, Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο).

Άμεσα ψεκασμοί για το ευρύτομο στις αμυγδαλιές της Μαγνησίας

3
0

Οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου τονίζουν ότι το ευρύτομο είναι ο σημαντικότερος εχθρός της αμυγδαλιάς, έχει μία γενεά το έτος και προκαλεί μεγάλη απώλεια της παραγωγής. Μοιάζει με μαύρο φτερωτό μυρμήγκι, διαχειμάζει ως ανεπτυγμένη προνύμφη μέσα στα προσβεβλημένα αμύγδαλα, πού συνήθως παραμένουν μουμιοποιημένα στο δένδρο.

Οι ειδικοί συστήνουν στους καλλιεργητές αμυγδαλιάς να ξεκινήσουν τους ψεκασμούς στις όψιμες περιοχές του νομού Μαγνησίας, να συνεχισθούν οι ψεκασμοί στις πρώιμες περιοχές για την καταπολέμηση του ευρυτόμου της αμυγδαλιάς στο νομό και να επαναληφθούν ανά 7-8 ημέρες μέχρι και την σκλήρυνση του ενδοκαρπίου.

Σημειώνεται ότι οι ψεκασμοί να γίνονται κατά τις μεσημβρινές ώρες της ημέρας, που έχουμε την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και υψηλότερες θερμοκρασίες, διότι τότε έχουμε τη μεγαλύτερη έξοδο των  ακμαίων του ευρυτόμου.

Φυτοπροστατευτικά σκευάσματα: deltamethrin  Phosmet(imidan) και άλλα επιτρεπόμενα για την Αμυγδαλιά φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία