BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Ζημιές από θρίπας και αφίδες στην υπαίθρια ντομάτα Θεσσαλίας

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν την ανάπτυξη του θρίπα στην καλλιέργεια της υπαίθριας ντομάτας (επιτραπέζιας και βιομηχανικής), ο οποίος προκαλεί ζημιά στα φυτά με το να διαρρηγνύει και να απομυζεί τα κύτταρα της επιδερμίδας των φύλλων και το κυριότερο είναι φορέας ιώσεων.

Που πήγαν τα λεφτά για το Ε-coli του νομού Λασιθίου;

0
0

Οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου συστήνουν να γίνει ψεκασμός για την καταπολέμηση του εντόμου με επιτρεπόμενα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά σκευάσματα όπως: Abamectin (aka avermectin), deltamethrin,Cypermethrin ,formetanate,beauveria bassiana strain atr,faitty acid potassiunsalt  κ.α.

Αφίδες (Aphis gossypii, Mysus persicae, Mysus nicotianae κ.α.)

Την εμφάνισή τους με μεγάλους πληθυσμούς έκαναν οι αφίδες στις υπαίθριες καλλιέργειες με ντομάτες της κεντρικής Ελλάδας.

Oι αφίδες προκαλούν πολλές ζημιές στις καλλιέργειες αν δεν γίνει γρήγορη επισήμανση. Έχουν μεγάλη ικανότητα πολλαπλασιασμού, δυνατότητα μετάδοσης ιώσεων και δημιουργία μελιτωμάτων. Για τους λόγους αυτούς απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους καλλιεργητές για τον έγκαιρο εντοπισμό των πρώτων αφίδων.

Σύμφωνα με τους γεωπόνους, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη του εντόμου, γι’ αυτό συστήνεται ψεκασμός στις καλλιέργειες όπου εντοπίζεται το έντομο με επιτρεπόμενα  φυτοπροστατευτικά σκευάσματα, όπως: thiamethoxarb, deltamethrin, Cypermethrin, Abamectin, spirotetramate,  faitty acid potassiunsalt  κ.α

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία