BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Τρίτη γενιά της καρπόκαψας στους μηλεώνες της Μακεδονίας

Ξεκίνησε η πτήση της τρίτης γενιάς της καρπόκαψας σε μηλεώνες της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σύμφωνα με την καταγραφή των συλλήψεων στις φερομονικές παγίδες.

Ασύμφορες οι εισφορές ΕΛΓΑ, ως 15 Μαΐου η ενιαία δήλωση

5
0

Οι γεωπόνοι των ΔΑΟΚ των παραπάνω περιοχών συνιστούν στους καλλιεργητές να προχωρήσουν σε ψεκασμό τις επόμενες ημέρες, με τη χρήση κατάλληλων φυτοπροστατευτικών προϊόντων λαμβάνοντας υπόψη το χρονικό διάστημα μεταξύ της τελευταίας επέμβασης πριν τη συγκομιδή, ιδιαίτερα σε ποικιλίες που βρίσκονται κοντά στην ωρίμανση (Gala).

Επανάληψη του ψεκασμού μετά από 10 - 12 ημέρες περίπου ανάλογα με την ένταση της προσβολής και σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες της ετικέτας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν.

Οι παραγωγοί θα πρέπει να παρακολουθούν τα αγροτεμάχιά τους, γιατί υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με την περιοχή και να τηρούν τα αναγραφόμενα στις ετικέτες έγκρισης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Η χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων να περιορίζεται μόνο στους απαραίτητους ψεκασμούς με βάση την παρακολούθηση του εντόμου.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων τα οποία θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες ημέρες υπολειμματικής διάρκειας τελευταίας επέμβασης πριν τη συγκομιδή.

Συνδυασμός καλλιεργητικών μέτρων και χημικής καταπολέμησης όπου απαιτείται δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Οι ψεκασμοί πρέπει να είναι επιμελημένοι με διαβροχή όλης της φυλλικής επιφάνειας και στα ψηλά τμήματα των δέντρων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία