BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Ώρα για τσάι στη Βρύναινα Μαγνησίας

Γιορτή τσαγιού θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Βρύναινας το Σάββατο 28 Ιουνίου, στις 20:00 μ.μ., υπό τη διοργάνωση του Δήμου Σούρπης και της Οργανωτικής Επιτροπής Βρύναινας.

Ώρα για τσάι στη Βρύναινα Μαγνησίας

1
1

Η γιορτή θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ομιλίες για το τσάι, προβολή οπτικού υλικού, ομιλίες για την ιστορία της Βρύναινας και το βουνού της Όθρυος, έκθεση τοπικών προϊόντων (τσάι, ρίγανη, αρωματικά φυτά, μέλι, γαλακτοκομικά προϊόντα κλπ), μουσική και παραδοσιακούς χορούς από τοπικά συγκροτήματα και έκθεση φωτογραφίας.

Στους επισκέπτες θα προσφερθούν τοπικά εδέσματα και τσάι ενώ θα υπάρχουν και τρεις παιδαγωγικές γωνιές, η μια με αθλητικές δραστηριότητες, η δεύτερη με εικαστικά και η τρίτη με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παιχνίδια γνώσεων σχετικά με το τσάι και την ιστορία της περιοχής.

Να σημειωθεί πως η Βρύναινα και ο Άγιος Ιωάννης, δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Σούρπης, παράγουν ετησίως περισσότερο από το 80% της ελληνικής παραγωγής τσαγιού.

Ως εκ τούτου, η εκδήλωση αυτή φιλοδοξεί, αφενός να αναδείξει τη μοναδικότητα αυτή και αφετέρου να διαφημίσει τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγονται στην περιοχή. Μάλιστα, η παραγωγή τσαγιού στη Βρύναινα άρχισε πριν σαράντα περίπου χρόνια και αποτελεί την κύρια απασχόληση των κατοίκων του χωριού.

Η παραγωγή τσαγιού στη Βρύναινα είναι πλήρως βιολογική και διακρίνεται για την ποιότητά της.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

27-02-2015 07:43Akio Wajiki

Πέστε μου παρακαλώ, πότε θα γίνει φετινή γιορτή τσαγιού στη Βρύναινα; Ελπίζω να παω στη Βρύναινα για να λάβω μέρος σε γιορτή τσαγιού. Akio Wajiki από την Ιαπωνία.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία