BACK TO
TOP
Δενδροκηπευτικά

Άλλα... κόλπα από τα στέκια στο βιομηχανικό ροδάκινο

Συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα τα περίφημα «στέκια» στο βιομηχανικό ροδάκινο και οι τελευταίες πληροφορίες, λίγο πριν το κλείσιμο της περιόδου συγκομιδής, λένε για νέο τέχνασμα μείωσης της τιμής: Γνωρίζοντας την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και με δεδομένη την κυριαρχία τους σε όλο το προηγούμενο διάστημα παραλαβής προϊόντος, τα στέκια επιβάλουν ότι στα δυο φορτηγά που παραλαμβάνουν το ένα να το πληρώνουν για χυμό.

Άλλα... κόλπα από τα στέκια στο βιομηχανικό ροδάκινο

1
2

Έτσι πληρώνουν ένα φορτηγό στα 24 λεπτά για τη βιομηχανική χρήση και ένα με 12 λεπτά για την παραγωγή χυμού. Με αυτό το νέο «τρικ», η τιμή που λαμβάνει ο παραγωγός υποχωρεί ακόμα χαμηλότερα από τα ισχύοντα δεδομένα, στα 18 λεπτά το κιλό, απομακρύνοντας όλο και περισσότερο τις προσδοκίες για ανάκαμψη της αγοράς στα τέλη της περιόδου, όπως είχε συμβεί πέρυσι.

Παράλληλα σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα κορεσμού της αγοράς, κρατάνε ποσότητες στα στέκια, με αποτέλεσμα να φαίνονται «φρακαρισμένα» και να σημειώνονται προβλήματα στην απορρόφηση. Η συγκομιδή στον κάμπο Ημαθίας-Πέλλας πλησιάζει προς το τέλος, αφού δεν έχουν συγκομιστεί οι τελευταίοι 30.000 τόνοι, ενώ στην περιοχή του Αμυνταίου έχει μαζευτεί μόνο το 30% της παραγωγής. Η Ομάδα Παραγωγών της ΕΑΣ Αμυνταίου έχει συγκεντρώσει περίπου 3.500 τόνους, ενώ αντίστοιχη ποσότητα έχουν συγκεντρώσει οι ιδιώτες μέσω των στεκιών, ενώ απομένουν ακόμα 13.000 τόνοι που δεν έχουν συγκομιστεί. Πάντως, και φέτος τα στέκια είχαν πεδίο  δράσης... λαμπρό, αφού  καμία οργάνωση δεν μπόρεσε να παρέμβει αποφασιστικά.       

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

11-09-2012 07:45kolbas

Καλα να παθουν οι ροδακινοπαραγωγοι.....Δεν βαζουν μυαλο...Η λυση ειναι ενας ενιαιος φορεας,,,αλλα αυτοι δημιουργουν καθε μερα και αλλη ''ομαδα''.Ξερετε ποσοι προεδροι αυτων των ''ομαδων'' εχουν γινει πλουσιοι???Για το καλο των παραγωγων...ανοιξτε τα ματια σας...

Απάντηση

10-09-2012 21:31giannis

etsi einai

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία