BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Νέες προτάσεις της ΓΕΩΕΛΛΑΣ στην ΑGROTICA 2016

Υψηλό ήταν το ενδιαφέρον και η προσέλευση στο περίπτερο της ΓΕΩΕΛΛΑΣ, στα πλαίσια της Agrotica 2016 (28-31 Ιανουαρίου 2016, Θεσσαλονίκη), αγροτών, συνεταιρισμών και γεωπονικών καταστημάτων από όλη την Ελληνική επικράτεια και την Κύπρο, καθώς και από διάφορα Βαλκανικά κράτη όπως FYROM, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, για να ενημερωθούν σχετικά με την χρήση του ατταπουλγίτη στις καλλιέργειες.

Νέες προτάσεις της ΓΕΩΕΛΛΑΣ στην ΑGROTICA 2016

1
3
Μάλιστα, στα πλαίσια της Agrotica η ΓΕΩΕΛΛΑΣ παρουσίασε το μυστικό για μείωση των ποτισμάτων και της λίπανσης. Τόνωση του ριζικού συστήματος και καλύτερη ρύθμιση στις απαιτήσεις του φυτού για νερό και θρεπτικά συστατικά είναι οι λέξεις κλειδιά σχετικά με την δράση του ατταπουλγίτη που συνεχίζει να κερδίζει έδαφος σε όλα τα είδη των καλλιεργειών ακόμη και κάτω από δύσκολες εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες



Ατταπουλγίτης: το μυστικό για μείωση ποτισμάτων και λίπανσηςΗ υψηλή απορροφητικότητα νερού και ένα τεράστιο πορώδες κάνει την χρήση του αναγκαία ακόμη και στις λιπάνσεις όπου ο Ατταπουλγίτης προσροφά και προστατεύει το λίπασμα, μειώνοντας τις απώλειες του από βροχές ενισχύοντας συγχρόνως την δράση του

Μείωση των ποτισμάτων και λιπασμάτων  είναι το μήνυμα της ΓΕΩΕΛΛΑΣ σχετικά με το μεγάλο οικονομικό όφελος του αγρότη που συνοδεύεται και από αύξηση της γονιμότητας των εδαφών.



Οι τεχνικοί της ΓΕΩΕΛΛΑΣ (Κ.Βαζάκα, Γ.Μεντεσίδης, Γ.Μαρούγκας, Ν.Θεοφίλου) παρουσιάζοντας  τις δύο ειδικές κοκκώδεις μορφές του ατταπουλγίτη: AGLEV® SI 100 για βαριά εδάφη και AGLEV® SI 200 για αμμοπυλώδη εδάφη, έφεραν στο προσκήνιο και τους συνδυασμούς του ατταπουλγίτη με οργανοχημικά λιπάσματα,  με  κομποστοποιημένα φυτοχώματα καθώς και με Ενεργούς Μικροοργανισμούς, που προσφέρουν έτοιμες λύσεις τόσο στον επαγγελματία όσο και στον ερασιτέχνη.

Ακτινιδιές, μηλιές, ροδακινιές, κερασιές, καρυδιές, ελιές, κλίματα, αμυγδαλιές, αρωματικά φυτά  και κηπευτικά ήταν κάποιες ενδεικτικές καλλιέργειες που τράβηξαν το ενδιαφέρον του κοινού. 



Φυτοπροστασία, ένα άλλο εξίσου σημαντικό σκέλος όπως η προφύλαξη από την δημιουργία μηκύτων στο ριζικό ή εναέριο τμήμα του φυτού, όπου ο ατταπουλγίτης AGLEV® SI 300 στην λεπτόκοκκη ψεκάσιμη μορφή του (σε αναλογία 5-20 Κg/τόνο νερού, ανάλογα με το είδος του φυτού), δεσμεύοντας ισχυρά την υγρασία αποτρέπει την δημιουργία μηκύτων ή/και αναστέλλει την ανάπτυξη τους στο φυτό.  Επίσης ο ατταπουλγίτης στην ψεκάσιμη μορφή του αποτρέπει την εναπόθεση αυγών από έντομα σε όλη την επιφάνεια του φυτού έχοντας απωθητική δράση, ενώ σε παρασιτικά έντομα όπως αφίδα, τετράνυχο κα. παρουσιάζει αφυδατωτική  δράση

Ο ατταπουλγίτης είναι ένα σπάνιο αργιλοπυριτικό oρυκτό που εξορύσσεται από τα μοναδικά ευρωπαϊκά κοιτάσματα που εκμεταλλεύεται η ΓΕΩΕΛΛΑΣ στα Γρεβενά, με μονάδα παραγωγής δυναμικότητας 160,000 ΜΤ ετησίως, που καλύπτει τις ανάγκες πολλών κλάδων όπως: γεωργίας, κτηνοτροφίας, βιομηχανίας  χρωμάτων και χημικών, περιβαλλοντικής αποκατάστασης κλπ και δραστηριοποίηση με εξαγωγές σε πάνω από 30 χώρες του εξωτερικού. 

Δείτε περισσότερο στο βίντεο:  https://youtu.be/u0x7ntpH5z0
Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

12-06-2018 09:32ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γιατί δεν απαντάτε στα ερωτήματα ανωτέρω ; Παρακαλώ ενημερώστε μας

Απάντηση

21-01-2018 22:20Ευαγγελος Καλλιας Μεγαρα

Σε πολυ πετρώδη έδαφος και φτωχό σε συστατικά, καλλιέργειες με ανιθο σέλινο τι ποσότητα χρειάζονται και τι νούμερο κόκκος ???

Απάντηση

18-01-2018 23:15ΜΑΡΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΟΣ

ΣΕ ΑΝΥΔΡΟ ΕΛΑΙΩΝΑ ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΤΡΑ (ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΦΡΕΖΑ) ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΚΙΛΑ ΑΝΑ ΔΕΝΤΡΟ???

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία