BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε θερμοκήπια στην Ηλεία

Αγροτική παραγωγή και θερμοκήπια σε μια έκταση περίπου 200 στρεμμάτων, προκάλεσε ισχυρός ανεμοστρόβιλος στο Δήμο Πηνειού της Ηλείας ενώ στο διάβα του έσπασε κολώνες της ΔΕΗ και λύγισε σίδερα.

Ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε θερμοκήπια στην Ηλεία

3
0

Στην περιοχή της Δήμητρας ξεσπά και καταστρέφει ολοσχερώς θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, ξεριζώνει κολώνες της ΔΕΗ και φυσικά καταστρέφει το μεγαλύτερο μέρος των αγροτικών καλλιεργειών. Φράουλες, πατάτες και κολοκύθια γίνονται βορά της μανίας του ανεμοστρόβιλου. Η καταστροφή είναι μεγάλη αφού οι αγρότες θα μάζευαν σε λίγες μέρες τα προϊόντα, ενώ ένα στρέμμα θερμοκηπίου για να κατασκευαστεί κοστίζει περίπου 6.000 ευρώ.

Αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ

Η εικόνα που συναντούν με το πρώτο φώς της ημέρας οι αγρότες της περιοχής είναι απογοητευτική. Ευτυχώς που ο ανεμοστρόβιλος πέρασε ξημερώματα, λίγες ώρες πριν έρθουν οι εργάτες.

Ο ΕΛΓΑ ειδοποιήθηκε, εμφανίστηκαν ελεγκτές, αλλά περί αποζημιώσεων παρέπεμψαν στον ΠΣΕΑ. Τα θερμοκήπια για να ασφαλιστούν στον ΕΛΓΑ κοστίζουν 150 ευρώ το στρέμμα και πρέπει η κατασκευή τους να είναι εγκεκριμένου τύπου.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία