BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Διαβούλευση της ΕΕ ως 5 Απριλίου για τους επικονιαστές

Η Κομισιόν ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τους επικονιαστές.

Η μόλυνση από αλουμίνιο προκαλεί άνοια στις μέλισσες

5
0

Σε κίνδυνο βρίσκονται επικονιαστές καλλιεργειών όπως οι μέλισσες, οι πεταλούδες και πολλά άλλα έντομα που συμβάλλουν στην αγροτική παραγωγή της ΕΕ, η αξία της οποίας υπολογίζεται ετησίως σε 5 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανάρτηση της Κομισιόν, η ενδιάμεση αναθεώρηση της στρατηγικής της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα 2020 έδειξε ότι η επικονίαση μπορεί να μειωθεί σημαντικά καθώς σχεδόν 1 στα 10 είδη μελισσών και πεταλούδων βρίσκονται στον Ευρωπαϊκό Κόκκινο Κατάλογο και αντιμετωπίζει κίνδυνο εξαφάνισης.

Ο αρμόδιος Επίτροπος για το Περιβάλλον, τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία Karmenu Vella, δήλωσε ότι «Οι επιστήμονες μας έχουν προειδοποιήσει για την απότομη πτώση των επικονιαστών σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχουμε γνώση των μειώσεων για ορισμένους επικονιαστές, ενώ υπάρχουν κενά για άλλους. Είναι καιρός να δράσουμε. Αν δεν το κάνουμε, εμείς και οι μελλοντικές μας γενιές θα πληρώσουμε πραγματικά πολύ βαρύ τίμημα».

Ο αρμόδιος Επίτροπος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Phil Hogan, δήλωσε ότι «Οι επικονιαστές είναι πολύ σημαντικοί για τις κοινότητες τροφίμων και αγροτικής ανάπτυξης - καθώς και για τη ζωή στον πλανήτη.».

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης,  η Επιτροπή επιδιώκει να αναπτύξει μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τους επικονιαστές και καλεί σε διαβούλευση ως τις 5 Απριλίου 2018 τους επιστήμονες, τους αγρότες, τις επιχειρήσεις, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, τις δημόσιες αρχές και τους πολίτες.

 

Βρείτε εδώ τη διαβούλευση, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 5 Απριλίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία