BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Τιμάει τις γαλότσες του ο γεωπόνος Δημήτρης Βακάμης

Πολλοί παριστάνουν τον σύµβουλο του αγρότη, λίγοι όµως επιδεικνύουν στην πράξη και σε καθηµερινή βάση την απαιτούµενη φροντίδα για κάθε παραγωγικό κτήµα και για κάθε παραγωγό που τελεί υπό την επίβλεψή τους. Ο ∆ηµήτρης Βακάµης είναι ένας εξ αυτών. Ακούραστος γεωπόνος, µε ειδίκευση στα συστήµατα ποιότητας, θα µπορούσε να πει κανείς ότι εδώ και 30 χρόνια περίπου, έχει καταφέρει µε τη δουλειά του να αλλάξει κυριολεκτικά την παραγωγική εικόνα της ∆υτικής Μακεδονίας, µιας αγροτικής περιοχής που εκτείνεται από τον κάµπο του Αµυνταίου και τις όχθες του Αλιάκµονα, µέχρι τα παράλια της Πιερίας.

Τιμάει τις γαλότσες του ο γεωπόνος Δημήτρης Βακάμης

7
0

∆εν είναι υπερβολή να πούµε ότι ένα µεγάλο µέρος των σύγχρονων οπωρώνων, που έχουν εγκατασταθεί στην ευρύτερη περιοχή, φέρουν τη σφραγίδα του ∆ηµήτρη Βακάµη και της γεωπονικής οµάδας της Agro Q µε έδρα τη Βέροια. Υπό την καθοδήγησή του τελούν, επίσης, τα περισσότερα από τα πετυχηµένα συλλογικά σχήµατα µε δική τους ιστορία στη συγκεκριµένη Περιφέρεια, όπως για παράδειγµα ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού και η Venus Growers.

Όπως λένε άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει προσεκτικά τη δουλειά που κάνει στο χωράφι ο ∆ηµήτρης Βακάµης, ο χαρισµατικός γεωπόνος έχει έναν απίθανο τρόπο να συνδυάζει την επιστηµονική γνώση µε την καθηµερινή πράξη. ∆ιαθέτει ένα απίστευτο ταλέντο να ξεχωρίζει τις κατάλληλες ποικιλίες, συνδέοντάς τες µε τα κλιµατολογικά και εδαφολογικά δεδοµένα της κάθε περιοχής, αξιολογώντας ταυτόχρονα την υποδοχή που τα προϊόντα αυτών µπορούν να έχουν από την αγορά.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφόρησε στα περίπτερα όλης της χώρας το Σάββατο 13 Ιανουαρίου μαζί με ένθετο το «Ελαίας Καρπός»


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία