BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Λίμνες τα χωράφια, απροσπέλαστες οι στάνες λόγω χιονιά

Σοβαρές δυσχέρειες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με κτηνοτροφικές υποδομές έχει δημιουργήσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, ψύχους και βροχοπτώσεων, που σαρώνει τη χώρα από το Σαββατοκύριακο. Μεγαλύτερα εντοπίζονται τα προβλήματα σε Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Στερεά, Θεσσαλία, αλλά και στην Πελοπόννησο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, εκτός των άλλων, ανέβηκε η στάθμη των ποταμών και πνίγηκαν καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Λίμνες τα χωράφια, απροσπέλαστες οι στάνες λόγω χιονιά

1
0

Οι κτηνοτρόφοι σε πολλές ορεινές και ημι-ορεινές περιοχές αδυνατούν να φτάσουν στις μονάδες τους, λόγω του ύψους του χιονιού, με αποτέλεσμα, τα ζώα τους να κινδυνεύουν, να μείνουν χωρίς τροφές και νερό.

Για παράδειγμα, σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν η έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας και οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, καθώς έχουν υπερχειλίσει όλοι οι παραπόταμοι του Πηνειού ποταμού, ενώ και ο Πηνειός σε πολλά σημεία είναι πάνω από τα όρια.

Έχουν υποχωρήσει αναχώματα και έχει κατακλύσει καλλιεργήσιμες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων, ειδικότερα στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας.

Η ίδια εικόνα παρατηρείται και σε πολλές περιοχές του δυτικού τμήματος του νομού Τρικάλων, κυρίως όσες γειτνιάζουν με το όρος Κόζιακα, ενώ αναφορές από κατοίκους γίνονται και για κατολισθήσεις σε δρόμους.

Καταστροφές έχουν υποστεί τα δίκτυα ύδρευσης, ενώ δημιουργεί ανησυχία στους κατοίκους και τις αρμόδιες αρχές μια ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.

Ταυτόχρονα στην Λάρισα, οι τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν έχουν ανεβάσει σημαντικά τη στάθμη του Πηνειού ποταμού ακόμη και μέσα στην πόλη.

Μεγάλες ζημιές υπέστησαν εν τω μεταξύ από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή αρκετοί αγρότες με καλλιέργειες κηπευτικών στην περιοχή του Ευηνοχωρίου, έξω από το Μεσολόγγι.

Τεράστιες είναι οι καταστροφές και στο νομό Μαγνησίας, ίδίως στο Πήλιο, όπου έχουν σημειωθεί καθιζήσεις σε πολλά σημεία και οι μετακινήσεις έχουν καταστεί επικίνδυνες.

Σημειωτέον ότι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν τη Δευτέρα, τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι ιδιαίτερα έντονα από το απόγευμα και από τα δυτικά, σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Χιόνια θα πέσουν τη Δευτέρα και την Τρίτη σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα), της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία