BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Ξεκίνησε η απόσταξη Κουμαρίσιου Τσίπουρου στα ριζά του Ολύμπου στην Πιερία

Όλοι γνωρίζουν πως η απόσταξη κλασικού τσίπουρου γίνεται το φθινόπωρο και εννοούμε την απόσταξη από τα στέμφυλα του μένουν μετά το πάτημα των σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού. Όμως στην ανατολική πλευρά του Ολύμπου που βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος, εδώ και επτά γενιές περίπου (175 χρόνια), το Μάιο, οι κάτοικοι του αποστάζουν τσίπουρα από κούμαρα.

Ξεκίνησε η απόσταξη Κουμαρίσιου Τσίπουρου στα ριζά του Ολύμπου στην Πιερία

0
0
Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Ρουκάς M. Sc. Τεχνολόγος γεωπόνος, επιστημονικός συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τα κούμαρα ένα άγριο φρούτο της Ελληνική χλωρίδας με ιαματικές ιδιότητες, δίνει ένα ιδιαίτερο, αρωματικό, εύγευστο και συνάμα ιαματικό απόσταγμα. Το χειμώνα από τα δάση του Ολύμπου, μαζεύουν τον ώριμο καρπό από τις κουμαριές

Το Κουμαρίσιο Τσίπουρο αποτελεί ένα παραδοσιακό προϊόν της Πιερίας εδώ στα χωριά της ανατολικής πλευράς του Ολύμπου. Η παράδοση είναι ο πολιτισμός μας η οποία μας δένει με τον τόπο μας και ο τόπος μας έχει πλούσια παράδοση.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία