BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Δύο μέτρα, δύο σταθμά στις 36 δόσεις της ΔΕΗ

Στα κριτήρια οι αγρότες έχουν εξομοιωθεί με τους επαγγελματίες καταγγέλλου οι Λάκωνες.

0
0

«Δύο μέτρα δύο σταθμά» βλέπουν οι βιοκαλλιεργητές Λαωκνίας στη ρύθμιση των 36 δόσεων της ΔΕΗ, αφού φυσικά πρόσωπα (συνεταιριστικές γεωτρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες, θερμοκηπιακές μονάδες, καλλιεργητές κηπευτικών, εσπεριδοειδών κτλ) δεν συμπεριλαμβάνονται.

Εν τω μεταξύ, υπογραμμίζεται ότι στα κριτήρια αξιολόγησης από πλευράς ΔΕΗ οι αγρότες έχουν εξομοιωθεί με τους επαγγελματίες, ενώ ο αγρότης είναι έρμαιο των καιρικών συνθηκών και το μαγαζί του είναι ξέσκεπο.

Η ανακοίνωση των βιοκαλλιεργητών Λακωνίας αναφέρει τα εξής:

Πρόσφατα, στις 04 Ιουνίου 2018 ψηφίστηκε στη Βουλή, τροπολογία που έφεραν επτά Κυβερνητικοί Βουλευτές που έδωσε τη δυνατότητα στους ΟΕΒ και ΤΟΕΒ να ρυθμίσουν τα χρέη προς τη ΔΕΗ, και να ευνοηθούν από τη ρύθμιση των 36 δόσεων. Όμως κύριοι Βουλευτές, αυτή η τροπολογία ήταν «δύο μέτρα δύο σταθμά». Εκτός από τους ΤΟΕΒ, υπάρχουν και τα φυσικά πρόσωπα (συνεταιριστικές γεωτρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες, θερμοκηπιακές μονάδες, καλλιεργητές κηπευτικών, εσπεριδοειδών κτλ) που δεν ανήκουν σε αυτούς, αλλά εξυπηρετούνται με το αγροτικό τιμολόγιο. Αυτοί δεν συμπεριλαμβάνονται στη ρύθμιση, ως ισχυρίζονται οι κατά τόπους Διευθύνσεις της ΔΕΗ.

Επίσης, στα κριτήρια αξιολόγησης από πλευράς ΔΕΗ οι αγρότες έχουν εξομοιωθεί με τους επαγγελματίες. Θα έπρεπε να τους έχετε διευκρινίσει ότι ο επαγγελματίας έχει και τους 12 μήνες του χρόνου στέγη, ενώ ο αγρότης είναι έρμαιο των καιρικών συνθηκών και το μαγαζί του είναι ξέσκεπο. Σας ρωτάμε λοιπόν, τι σκοπεύετε να κάνετε άμεσα για άρση της αδικίας; Παρακαλούμε πολύ για την έγγραφη απάντησή σας.

Για την Ένωση Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Λακωνίας

Ο Πρόεδρος, Δημήτρης Καραμπάσης


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία