BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Οι ασύμφορες τιμές παραγωγού και οι «ενέσεις» στα προγράμματα

Αντιµέτωποι µε µια σειρά από δυσκολίες και κινδύνους βρίσκονται αυτό τον καιρό οι Έλληνες αγρότες, παρά τα µεγάλα λόγια περί «αντοχής» της γεωργίας και την κάποια βελτίωση στην εικόνα των εξαγωγών.

Οι ασύμφορες τιμές παραγωγού και οι «ενέσεις» στα προγράμματα

2
0

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda, όπως και να το δει κανείς, τα περιθώρια κέρδους στον τοµέα της αγροτικής παραγωγής έχουν περιορισθεί δραµατικά, ενώ την ίδια στιγµή τα επιχειρηµατικά ρίσκα και οι αβεβαιότητες έχουν πολλαπλασιαστεί.

Με την τιµή στο σκληρό σιτάρι να µην λέει να ξεκολλήσει από τα 16 λεπτά το κιλό και τα επιτραπέζια ροδάκινα να πιέζονται εκ νέου προς τα 20 λεπτά το κιλό, µετά από µια «ανάσα» στα πρώιµα, οι χειρισµοί των αγροτών για την µετάβαση στην... ποιότητα δεν διευκολύνονται.

Με την εικόνα των αγορών να έχει διεθνοποιηθεί πλήρως, οι «άτσαλες» κινήσεις του Αµερικανού προέδρου Ντόναλτ Τραµπ στα θέµατα του εµπορίου, δυσχαιρένουν περαιτέρω την κατάσταση. Χαρακτηριστική η απώλεια 10 σεντς στην χρηµατιστηριακή τιµή του βάµβακος (από τα 93 στα 83 σεντς η λίµπρα) µε µόνη αφορµή τα αντίµετρα των Κινέζων στον εµπορικό πόλεµο που άνοιξε ο Τραµπ.

Πιέσεις στην παραγωγική διαδικασία ανακύπτουν και από τα έντονα καιρικά φαινόµενα, τα οποία αυτές τις µέρες είχαν µεγαλύτερη συχνότητα απ’ ό,τι συνήθως δικαιολογεί η εποχή.

 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 23 Ιουνίου μαζί με ειδικό ένθετο με τα νομικά κείμενα της νέας ΚΑΠ 2021-2017

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία