BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Πέντε διευθυντές που πρόκοψαν συνεταιρισμούς

Ό,τι τόσο εύκολα χάθηκε τις καλές εποχές, άλλο τόσο δύσκολα είναι σε θέση η κοινωνία σήμερα να το ξαναφτιάξει. Στην περίπτωση των εγχώριων αγροτικών συνεταιρισμών αυτή η πραγματικότητα αφήνει εκτός μόλις μια χούφτα περιπτώσεων, που κατάφεραν να μείνουν συσπειρωμένοι και να προκόψουν.

Πέντε διευθυντές που πρόκοψαν συνεταιρισμούς

1
0

Ποιο είναι το μυστικό τους; Ικανοί τιμονιέρηδες που χτίζουν υπεραξίες πάντα όμως με περίσσεια σεβασμού στη συνεταιριστική ιδέα. Το Αγρόκτημα, που έρχεται το Σάββατο 28 Ιουλίου μαζί με την Agrenda, αφηγείται τις ιστορίες τους ενώ ξεδιπλώνει σε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα το success story της Ένωσης των Καλαβρύτων μέσα από τη ματιά του διευθυντή του Θανάση Παπαδόπουλου.

Την ίδια ώρα, τιμώντας τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν διαχρονικά για την ελληνική ύπαιθρο το Αγρόκτημα παρουσιάζει τόσο το όραμα του αείμνηστου Γιώργου Χατζηλάκου για τη γεωργική ανάπτυξη της Θεσσαλίας αλλά και τα αδέλφια Γκολέμη από την Σπάρτη που κάνουν συνειδητή πράξη ζωής τη βιολογική γεωργία.

Μαζί με όλα αυτά, στον «Προορισμό» του μήνα για το Αγρόκτημα Αυγούστου, η πυξίδα γράφει Χίο, «μια κοπέλα με μεθυστικό άρωμα» όπως την περιγράφει ο Γιώργος Θεοτοκάς. Με μαστίχα, μανταρίνι, θάλασσα, ίσως το πιο μυρωδάτο απ’ όλα νησί, οι κάτοικοι του οποίου αγαπούν να κερνούν τον επισκέπτη τόσο τα καλούδια που φτιάχνουν με τα χέρια τους, όσο και ιστορίες για πειρατές και Χιώτες καπεταναίους, για τη Δασκαλόπετρα όπου καθόταν και δίδασκε ο Όμηρος, αλλά για τις μέρες που πέρασε στο νησί ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Και αυτά είναι μόνο η αρχή, αφού στην ξεχωριστή πολυσέλιδη ενότητα υπό τον γενικό τίτλο «Δρώμενα» οι συντελεστές του Αγροκτήματος καταγράφουν όλη την πολιτιστική δραστηριότητα που έρχεται και τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για θέατρο, σινεμά, μουσική και βιβλία αλλά και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα, συλλέγοντας φυσικά τις ιδέες τους για το επόμενο τεύχος, αφού το ταξίδι ποτέ δεν τελειώνει....

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία