BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Υπομονή μέχρι Σεπτέμβρη για το επιτραπέζιο σταφύλι

Ομαλοποίηση της αγοράς επιτραπέζιου σταφυλιού από τον επόμενο μήνα «βλέπουν» εμπορικοί κύκλοι της Κρήτης με τα ανταγωνιστικά ισπανικά και ιταλικά σταφύλια να συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στο ελληνικό σταφύλι. Στους αμπελουργούν της Κρήτης συνιστάται να σκεπάσουν τα αμπέλια τους για να μπορέσουν να πουλήσουν τα σταφύλια τους.

Υπομονή μέχρι Σεπτέμβρη για το επιτραπέζιο σταφύλι

0
0
Οι τιμές έχουν πάρει τον… κατήφορο ιδιαιτέρως τις τελευταίες ημέρες, λόγω του σκληρού ανταγωνισμού στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης με τα ισπανικά και τα ιταλικά σταφύλια. Οι τιμές κυμαίνονται από 30 έως το πολύ 70 λεπτά το πολύ και μόνο για εξαιρετικές ποιότητες. Οι μεγαλύτερες ποσότητες σταφυλιών που προορίζονται για την αγορά της Γερμανίας, αγοράζονται από τους παραγωγούς περίπου στα 40 λεπτά το κιλό.

Η Ένωση Ηρακλείου προς το παρόν έχει σταματήσει τις εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών. Το ίδιο έκανε και η ΚΣΟΣ η οποία ωστόσο προγραμματίζει να ανοίξει την Παρασκευή 22 Αυγούστου το συσκευαστήριο της.

Ως γνωστό, οι ταραχές στην Αίγυπτο δημιούργησαν «ντόμινο» στην αγορά του επιτραπέζιου σταφυλιού. Τα πρώιμα σταφύλια της Αιγύπτου «βγήκαν» καθυστερημένα στην αγορά καθώς στις αρχές του Ιουλίου είχαν κλείσει για 15 ημέρες τα λιμάνια της χώρας.

Η Ισπανία περίμενε τα τελειώσει η Αίγυπτος για να αρχίσει τις εξαγωγές που συνέπεσαν με το εξαγωγικό εμπόριο της χώρας μας το οποίο ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αφού η παραγωγική περίοδος είναι πρώιμη κατά 10 – 15 ημέρες. Στο μεταξύ η Ιταλία «βγήκε» πιο αργά στην αγορά, διότι η παραγωγική χρονιά εκεί είναι όψιμη λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Έτσι τρεις χώρες εξάγουν ταυτόχρονα επιτραπέζια σταφύλια.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία