BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Παραλαμβάνει πράσινες ελιές η ΕΑΣ Χαλκιδικής

Με στόχο την υψηλότερη δυνατή τιμή παραγωγού συγκεντρώνει πράσινες ελιές η ΕΑΣ Χαλκιδικής.

Συνάντηση δικτύωσης έργων κλιματικής αλλαγής

2
0

Η συγκέντρωση πράσινης ελιάς στα σιλό της στη Νέα Τρίγλια, στο εργοστάσιο Ελιάς Νέων Μουδανιών και στις αποθήκες της στην Τένεδο, του Α.Σ. Πορταριάς, του Α.Σ. Αγίου Μάμα, του Α.Σ. Σημάντρων, του Α.Σ. Ολύνθου και στο ελαιουργείο Κασσάνδρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, φέτος στόχος της Διοίκησης της ΕΑΣ είναι η υψηλότερη τιμή της αγοράς για τον παραγωγό. Με το τέλος της συγκέντρωσης θα καταβληθούν 3 ευρώ ανά τελάρο για την κάλυψη των συλλεκτικών, ενώ η εξόφληση των παραγωγών θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε διάστημα 4 μηνών από τη συγκομιδή.

Επισημαίνεται ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν καταβάλλονται κουπόνια υποχρεωτικά αντί χρημάτων. Ο παραγωγός έχει δικαίωμα εφόσον επιθυμεί να προμηθεύεται έναντι της αξίας της ελιάς γεωργικά εφόδια και είδη σούπερ μάρκετ από καταστήματα της «Ένωσης».

Επίσης, να σημειωθεί ότι  όσοι παραγωγοί παραδίδουν στην «Ένωση» και εφόσον έχουν εφαρμόσει σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης θα είναι δικαιούχοι του ποιοτικού παρακρατήματος (Άρθρο 68 ΚΑΝ 73/2009 της Ε.Ε.).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία