BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Ο ήχος και το φως αλλάζουν τη γεύση του κρασιού

Το περιβάλλον στο οποίο απολαμβάνουμε το κρασί μας και συγκεκριμένα οι ήχοι και το φως επηρεάζουν τη γεύση του, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ο ήχος και το φως αλλάζουν τη γεύση του κρασιού

1
0
Σύμφωνα με τους Βρετανούς ειδικούς, η γεύση του κρασιού εξαρτάται από τις συνθήκες στις οποίες καταναλώνεται, με το φως και τον ήχο να επηρεάζουν σημαντικά το πόσο φρέσκο, φρουτώδες, πικρό ή όξινο θα φανεί ένα κρασί σε όποιον το καταναλώνει.

Τον επόμενο μήνα ο Τσαρλς Σπενς, καθηγητής Πειραματικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πρόκειται να δοκιμάσει τη συγκεκριμένη θεωρία στην πράξη, διεξάγοντας το μεγαλύτερο πολυαισθητηριακό πείραμα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στον, ελάχιστα γνωστό, τομέα της ψυχολογίας της κατανάλωσης κρασιού.

Οι χιλιάδες επισκέπτες του Φεστιβάλ της Ισπανίας, που θα ανοίξει τις πύλες του στο Σάουθμπανκ του Λονδίνου, θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο εργαστήριο του Σπενς και να δοκιμάσουν ένα ποτήρι κρασί. Στη συνέχεια θα κληθούν να αξιολογήσουν τη γεύση του και, κυρίως, το πώς αυτή διαφοροποιείται καθώς θα αλλάζουν τα χρώματα στο εσωτερικό του εργαστηρίου και η μουσική που θα ακούγεται σε αυτό κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Ο Τσαρλς Σπενς πιστεύει ότι τα αποτελέσματα του πειράματός του θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο προωθούνται και πωλούνται τα κρασιά. Πέρα από τα εδέσματα με τα οποία ταιριάζουν καλύτερα συγκεκριμένα κρασιά, στις ετικέτες τους θα αναγράφονται και στοιχεία αναφορικά με τις ιδανικές συνθήκες για την κατανάλωσή τους με υποδείξεις του τύπου «καταναλώνεται υπό τους ήχους κλασικής μουσικής» ή «σερβίρεται αφότου νυχτώσει».  

(Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία