BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Αναγγελία ζημιάς για ελιές και αμπέλια της Κρήτης

Οι ελιές βρίσκονται σε πλήρη ανθοφορία και οι άνεμοι προκαλούν ζημιές στα άνθη και στην καρπόδεση.

Συναγερμός και στην Ελλάδα για το βακτήριο Xylella

0
0

Σημαντικές ζημιές σε αμπέλια και ελιές φαίνεται να προκάλεσε ο ισχυρός νοτιάς που έπνεε από το απόγευμα της Τετάρτης 23 Απριλίου μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε αγροτικές περιοχές του νομού Ηρακλείου, μεταξύ αυτών οι Αρχάνες και ο Προφήτης Ηλίας.

Στα αμπέλια οι νοτιάδες σπάνε τους βλαστούς και προκαλούν φθορές στα μικρά σταφύλια μήκους λίγων εκατοστών που άρχισαν ήδη να εμφανίζονται.

«Ο νοτιάς σηκώνει πέτρες!» έλεγε  χαρακτηριστικά τη νύκτα της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης, αγρότης από τις Αρχάνες Μύρων Χιλετζάκης. «Νύκτα γυρνάμε με τους φακούς για να δούμε τις ζημιές που έχουν γίνει. Δεν θα αντέξουν οι ελαιοπαραγωγοί άλλη μια χρονιά χωρίς λάδι, ας ελπίσουμε ότι δεν θα συνεχιστούν οι νοτιάδες. Οι αμπελουργοί, αν οι ζημιές είναι σημαντικές, δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν με χαμηλές τιμές στα σταφύλια τους. Πέρυσι ο νοτιάς μας έκανε μεγάλες ζημιές» σχολίαζε ο ίδιος.

Την Πέμπτη 24 Απριλίου θα γίνουν οι σχετικές αναγγελίες ζημιών στον ΕΛΓΑ, ώστε οι γεωπόνοι του οργανισμού να κάνουν αυτοψίες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία