BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Το ελληνικό κρασί επιβίωσε από την κρίση, λέει το Forbes

Το κρασί με την κρίση στην Ελλάδα συνδέει με ρεπορτάζ του το Forbes. Υποστηρίζει μάλιστα ότι οι Έλληνες λόγω οικονομικής στενότητας θεωρούν πως τα ντόπια προϊόντα είναι ελκυστικά και φθηνότερα και έτσι στρέφονται στα “σπιτικά” κρασιά που σερβίρονται «χύμα» σε καράφες στα εστιατόρια.

Το ελληνικό κρασί επιβίωσε από την κρίση, λέει το Forbes

2
0
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Forbes, η τάση αυτή σημειώνεται τα τελευταία δύο χρόνια και έχει οδηγήσει στην ραγδαία αύξηση των wine bars, αλλά και της ζήτησης ενός ποτηριού κρασιού αντί για ολόκληρο μπουκάλι
Ένα ακόμη στοιχείο που κάνει το κρασί να συγκεντρώνει όλο και περισσότερο τις προτιμήσεις των νέων είναι το ότι οι φόροι στα αποκαλούμενα «σκληρά ποτά», όπως η βότκα και το ουίσκι, έχουν αυξηθεί, ενώ στο κρασί παραμένουν σταθεροί

Σταθερή ιστορική αξία το κρασί με σύγχρονες πινελίεςΗ καλλιέργεια του σταφυλιού είχε πάντα κυρίαρχη θέση στην Ελλάδα, σημειώνεται στο άρθρο, όπως εκείνη της ελιάς, της φάβας, των ροδάκινων, της ντομάτας και άλλων προϊόντων πρώτης γραμμής.

Το άρθρο καταλήγει πως πλέον το επίπεδο της αγροτικής παραγωγής έχει περάσει από την κλασική οικογενειακή φάρμα, σε πιο εκλεπτυσμένες και σύγχρονες μορφές

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία