BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Από 1η Σεπτέμβρη παραλαβή σταφίδας στην Ηλεία

Σε δέκα μέρες ξεκινά η συγκέντρωση κορινθιακής σταφίδας από την ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας.

Δέσμευση Σκανδαλίδη για ένταξη της σταφίδας στα βιολογικά

0
0

Η συγκέντρωση της κορινθιακής σταφίδας θα γίνεται στις αποθήκες της Ένωσης στις Καρούτες, την Κρέστενα και το σταφιδεργοστάσιο της στον Πύργο, για λογαριασμό της Ένωσης ΑΕΣ ΑΕ και της Παναιγιάλειου Ενώσεως Συνεταιρισμών ΑΕΣ ΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει καμία αναφορά σε τιμή συγκέντρωσης από καμιά Ένωση ή Ομάδα Παραγωγών ή την ίδια την ΣΚΟΣ, για τη σταφίδα, γεγονός που «επιτρέπει» στους ιδιώτες εμπόρους να λειτουργήσουν με «υποσχετικές».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας Γεράσιμο Καλλιμώρο, εξετάζεται η καταβολή στους παραγωγούς που θα παραδώσουν το προϊόν τους στην Ένωση, ενός ποσού έναντι, ως προκαταβολή.

Μάλιστα, οι σταφιδοπαραγωγοί παραμένουν στο σκοτάδι όσον αφορά τις φετινές τιμές, ενώ ήδη έχουν πικρή εμπειρία από την περσινή χρονιά, κατά την οποία παρέδωσαν την σταφίδα τους και ορισμένοι από αυτούς περιμένουν ακόμα τα χρήματά τους και από τους  εμπόρους με τους οποίους συνεργάστηκαν.

Να σημειωθεί ότι φέτος που η παραγωγή είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, θα έπρεπε να ανακοινωθούν υψηλότερες τιμές, σύμφωνα με τους καλλιεργητές.

Το πρόγραμμα συγκέντρωσης

Η Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας ΑΕΣ ΑΕ, με σχετικό δελτίο τύπου, κάνει γνωστό στους Σταφιδοπαραγωγούς ότι από τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου θα παραλαμβάνει ξηρή κορινθιακή σταφίδα εσοδείας 2014 στα κάτωθι αποθηκευτικά κέντρα:

1.Καρούτες: από τις 08:00π.μ. - 13:30 μ.μ. κάθε Δευτέρα και Τρίτη

2. Κρέστενα: από τις 08:00π.μ. - 13:30 μ.μ όλες τις καθημερινές εκτός Παρασκευής

3. Σταφιδεργοστάσιο: από τις 08:00π.μ. - 13:30 μ.μ. κάθε Τετάρτη και Πέμπτη

Για περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητα προκαταβολής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν  με τον κ. Θανόπουλο Παναγιώτη στα τηλεφωνα 2621029752 και 6976880944.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία