BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Ζημιές σε ελιές και αμπέλια της Κέρκυρας

Για εκτεταμένες καταστροφές σε ελαιόκαρπο και αμπέλια που παρατηρήθηκαν σε όλο σχεδόν το νησί ενημέρωσαν παραγωγοί και πρόεδροι πρωτοβάθμιων αγροτικών συνεταιρισμών τους αρμόδιους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας.

Ζημιές σε ελιές και αμπέλια της Κέρκυρας

3
0

Από την πλευρά της, η Ένωση με έγγραφό της από τις 14 Αυγούστου έχει γνωστοποιήσει το θέμα στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης,  με την επισήμανση «να προβεί στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να έρθει ο ΕΛΓΑ στο νησί, να ελέγξει για το ύψος των ζημιών και να αποζημιώσει τους παραγωγούς».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΑΣ Καρδίτσας Χρ. Λούβρου σε περίπτωση που οι έλεγχοι δείξουν ότι οι καταστροφές οφείλονται στις καιρικές συνθήκες, τότε αρμόδιος είναι μόνο ο ΕΛΓΑ και θα πρέπει οι παραγωγοί να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει, όπως υποστηρίζει η ίδια, να παρέμβει τοπικά η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης ή οι αρμόδιοι γεωπόνοι του Δήμου.

Να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό κοινοποιήθηκε με σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΕΛΓΑ  Ιωαννίνων, με την επισήμανση ότι αναφέρθηκαν καταστροφές  λόγω κακών καιρικών συνθηκών και ασθενειών.

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Στ. Γκίνης σχολίασε ότι η πιθανότερη αιτία της καταστροφής είναι ο περονόσπορος, ενώ υπογραμμίζει ότι ο βαθμός των ζημιών που έχουν γίνει, μπορεί να αποτυπωθεί μόνο μετά τους ελέγχους των ειδικών κλιμακίων του ΕΛΓΑ.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία