BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Συμβουλές ΣΕΟ για ασφαλή αλκοολική ζύμωση

Πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των αναθυμιάσεων σε αποστακτήρια.

Συμβουλές ΣΕΟ για ασφαλή αλκοολική ζύμωση

1
0

Η διατήρηση μιας μικρής φλόγας από έναν απλό αναπτήρα ή ένα κερί αποτελεί την ασφαλέστερη ένδειξη για την καταλληλότητά του χώρου όπου πραγματοποιείται αλκοολική ζύμωση.

Την παραπάνω συμβουλή δίνει με δηλώσεις , στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Άγγελος Ρούβαλης, με αφορμή τα δυστυχήματα που συχνά σημειώνονται κατά τη διαδικασία προετοιμασίας και παράγωγης του οίνου. Το πρόσφατο εργατικό ατύχημα σε καθαρισμό δεξαμενής σταφυλιών στο Ηράκλειο, λίγες ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων σε δεξαμενή αποστακτηρίου τσίπουρου στην Λευκάδα, υποδηλώνει τους κινδύνους που ενέχει αυτή η, κατά τα άλλα, εύθυμη διαδικασία παραγωγής οίνου.

Να μην αγνοούν αυτήν την απλή συμβουλή, υπενθυμίζει, στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες οινοπαραγωγούς, ο πρόεδρος του ΣΕΟ, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 80% της παραγωγής και εμπορίας του ελληνικού κρασιού. «Οι αναθυμιάσεις είναι ένα σοβαρό και παλαιό πρόβλημα. Έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι, διαχρονικά, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Γαλλία και παντού» σημειώνει ο κ. Ρούβαλης, αναφερόμενος στο δυστύχημα της Λευκάδας. Αυτό, όπως εξηγεί, οφείλεται στην αλκοολική ζύμωση, η οποία είναι μια φυσική ζύμωση από μικροοργανισμούς που μετατρέπουν τον μούστο σε κρασί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία