BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Χαμηλότερες 10% οι φετινές τιμές για τα οινοστάφυλα στην ΕΑΣ Ηρακλείου

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει την παραλαβή σταφυλιών η Ένωση Ηρακλείου σε τιμές χαμηλότερες περίπου κατά 10% σε σύγκριση με πέρυσι.

Σε κρίσιμη καμπή η ΕΑΣ Ηρακλείου, το ΣΔΟΕ ζητά επιπλέον 1,3 εκατ. ευρώ

0
0

Η αναβολή έναρξης λειτουργίας του οινοποιείου, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 28 Αυγούστου, έγινε  λόγω του ατυχήματος στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Ηρακλείου που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εργάτες.

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και αποφάσισε τις τιμές που θα αγοράζει φέτος τα οινοστάφυλα από τους παραγωγούς.

Αναλυτικά, οι τιμές παραγωγού των οινοστάφυλων έχουν ως εξής:

-0,25 και 0,30 για το ροζακί ανάλογα με την ποιότητα

-0,25 και 0,35 για τη βιλάνα ανάλογα με την ποιότητα

-0,27 ευρώ για τα  λευκά

-0,30 για το λιάτικο

-0,35 για το κοτσιφάλι

- 0,25 και 0,30 για το μαντηλάρι

Στα λεγόμενα ποικιλιακά οινοστάφυλα, ξενικών και ντόπιων ποικιλιών, οι τιμές θα διαμορφώνονται από 45 έως 80 λεπτά το κιλό ανάλογα με την ποιότητα και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με τους παραγωγούς.

Να σημειωθεί ότι στις 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η καταστατική συνέλευση της Ένωσης Ηρακλείου για τη μετατροπή της σε ΑΕΣ και την εκλογή προσωρινού διοικητικού συμβουλίου

 

Στην Αθήνα οι εγκαυματίες

Σε ειδικές μονάδες νοσηλείας εγκαυματιών στην Αθήνα μεταφέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις από τους τέσσερις εργάτες που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα κατά τη διάρκεια εργασιών απολύμανσης του οινοποιείου της Ένωσης Ηρακλείου.

Οι τρεις εργάτες της ΕΑΣΗ που «λούστηκαν» καυστική σόδα ενώ έκαναν απολύμανση σε οινοποιητή, νοσηλεύονται διασωληνομένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου νοσοκομείου και οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά τους στην Αθήνα.  Ο τέταρτος εργάτης, οδηγός βυτιοφόρου, βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και έχει ήδη αποσωληνωθεί.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία