BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Λιγότερο αλλά αρωματικό το Μοσχάτο Τυρνάβου

Οι μειωμένες στρεμματικές αποδόσεις δίνουν οίνους με ικανοποιητική οξύτητα και αρώματα στον Τύρναβο.

Διαρκής έλεγχος στον αμπελώνα

1
0
Η φετινή καλλιεργητική  περίοδος για τα αμπέλια της περιοχής Τυρνάβου παρουσίασε από τις αρχή της δυσκολίες με επιπτώσεις στην παραγωγή των σταφυλιών. Το χαλάζι που έπληξε την άνοιξη εκτεταμένα τον αμπελώνα της περιοχής  μείωσε σημαντικά τον μέσο όρο της  στρεμματικής απόδοσης των σταφυλιών σε όλες τις ποικιλίες και κυρίως  στην ποικιλία Μοσχάτο Τυρνάβου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΚΕΟΣΟΕ.

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην αρχή του καλοκαιριού ευνόησαν την ανάπτυξη του ωιδίου, η οποία όμως ελέγχθηκε στην πλειονότητα των περιπτώσεων με τις κατάλληλες φυτοπροστατευτικές επεμβάσεις.  Από τις αρχές της περιόδου του τρύγου ξεκίνησαν συχνές και έντονες βροχοπτώσεις με επιπτώσεις στη κανονική ωρίμανση των σταφυλιών  κυρίως των  ποικιλιών Ροδίτη και Ugni Blanc. Ο τρύγος  ολοκληρώθηκε νωρίτερα από ότι θα απαιτούσε η χρονιά, που χαρακτηρίζεται οψιμότερη από τη περσινή,  με σκοπό της αποφυγή προβλημάτων και τη διασφάλιση της υγιεινής κατάστασης των σταφυλιών

Η χρονιά συνολικά αλλά  και ο πρώιμος τρύγος  έδωσαν σακχαρικό τίτλο χαμηλότερο σε σχέση με το δυναμικό των ποικιλιών, ενώ  οι οξύτητες κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Η έλλειψη πολύ υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού  προστάτευσε το αρωματικό δυναμικό των ποικιλιών ιδιαίτερα της ποικιλίας Μοσχάτο Τυρνάβου και αναμένονται οίνοι ικανοποιητικά αρωματικοί

Οι τιμές των σταφυλιών κινήθηκαν στα περσινά  επίπεδα
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία