BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο επίκεντρο της Gastronomika στην Ισπανία

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο θεωρείται το αποκορύφωμα της σύγχρονης μαγειρικής, ένα πολύπλευρο συστατικό για ευφάνταστα πιάτα αλλά και για την καθημερινή μαγειρική, από όλο και περισσότερους σεφ. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισε κατά την διάρκεια της 16ης εκδήλωσης Gastronomika, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5-8 Οκτωβρίου 2014 στο Σαν Σεμπαστιάν της χώρας των Βάσκων.

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο επίκεντρο της Gastronomika στην Ισπανία

0
0
Μολονότι η Ιταλία ήταν η τιμώμενη χώρα της φετινής χρονιάς, η αίθουσα παρουσίασης κατακλύστηκε κυρίως από ισπανικά προϊόντα.

Οι βασικές ισπανικές περιοχές παραγωγής ελαιόλαδου αλλά και οι μεμονωμένοι παραγωγοί εξέθεσαν τα προϊόντα τους ενώ δεν υπήρξε αντίστοιχη ιταλική εκπροσώπηση, που για κάποιους αποτελεί απόδειξη πως η Ιταλία δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη σημασία των έξτρα παρθένων ελαιολάδων στην υψηλή μαγειρική.

Μεταξύ αυτών ήταν η περιφέρεια της Χαέν, η εταιρεία Aceite Verde Quesada, η περιφέρεια Κάθερες, και οι  εταιρείες Jardin de Alamayate και Caviaroli

(Πηγή: Olive Oil Times
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία