BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Ισπανική κυβέρνηση και αγροτικοί οργανισμοί αναζωογονούν την επιτραπέζια ελιά

Με μια σύμπραξη αγροτικών οργανισμών και υπουργείου Γεωργίας της Ισπανίας επιχειρείται η εκπόνηση ενός σχεδίου βελτίωσης της βιωσιμότητας της βιομηχανίας επιτραπέζιας ελιάς, στην αυτόνομη επαρχία της Ανδαλουσίας.

Ισπανική κυβέρνηση και αγροτικοί οργανισμοί αναζωογονούν την επιτραπέζια ελιά

1
0
Το Ινστιτούτο Γεωργικής και Αλιευτικής Έρευνας και Ανάπτυξης της Ανδαλουσίας, η Αγροτική Ένωση Νέων Αγροτών, η ένωση παραγωγών και εξαγωγέων επιτραπέζια ελιάς και άλλοι τρείς γεωργικοί οργανισμοί, συνεργάζονται με την ισπανική κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας. Οι ομάδες αυτές ευελπιστούν ότι ο τομέας τους θα διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στο Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης της Ανδαλουσίας. Οι ομάδες συναντώνται στην Σεβίλλη για να συζητήσουν πώς θα κάνουν την σοδειά πιο κερδοφόρα.

Το κόστος παραγωγής των ποικιλιών Manzanilla και Gordal έχει υπερβεί το κέρδος από τις πωλήσεις τα τελευταία 15 χρόνια, σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου Γεωργίας το 2010. Περισσότερα από 8,000 εκτάρια αυτών των ποικιλιών έχουν εκριζωθεί μόνο στην Ανδαλουσία εξαιτίας των προβλημάτων παραγωγής, την τελευταία πενταετία. Η περιφέρεια της Ανδαλουσίας παράγει το 80% των επιτραπέζιων ελιών της Ισπανίας, και το 25% του διεθνούς συνόλου.

(Πηγή: Olive Oil Times)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία