BACK TO
TOP
Πιστοποίηση

Μεσογειακή διατροφή και παρθένο ελαιόλαδο αντιστρέφουν το μεταβολικό σύνδρομο

Η Μεσογειακή διατροφή πιθανόν να μπορεί να αντιστρέψει το μεταβολικό σύνδρομο, μια ασθένεια που πλήττει μέχρι και το 25% των ενηλίκων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που χρηματοδοτεί η ισπανική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, αυτοί που ακολουθούν τη Μεσογειακή διατροφή, με συμπλήρωμα έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, είχαν 35% περισσότερες πιθανότητες να αντιστρέψουν την ασθένεια από όσους ακολουθούν διατροφή χαμηλών λιπαρών.

Μεσογειακή διατροφή και παρθένο ελαιόλαδο αντιστρέφουν το μεταβολικό σύνδρομο

3
0
Αν και η μεσογειακή διατροφή δεν μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης του συνδρόμου, έχει σημαντικές πιθανότητες να το αντιστρέψει, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό της Καναδικής Ιατρικής Ένωσης.

Τη Μεσογειακή διατροφή που περιλάμβανε ελαιόλαδο και καρύδια, ακολούθησαν 5,801 άτομα ηλικίας μεταξύ 55 και 80 ετών, για τις ανάγκες της έρευνας.

Το 64% των συμμετεχόντων ανέπτυξε μεταβολικό σύνδρομο στην αρχικό στάδιο της έρευνας. Μετά από πέντε χρόνια, το 28,2% αυτών που ακολουθούσαν την Μεσογειακή διατροφή δεν πληρούσαν πλέον τα κριτήρια της ασθένειας. Τα αποτελέσματα αυτά υποστηρίζουν την μακρά ιστορία ευρημάτων σχετικά με τις θετικές επιπτώσεις της Μεσογειακής διατροφής στην καρδιοαγγειακή υγεία. 

(Πηγή: Olive Oil Times
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία